Zâmbește din inimă pentru o lume mai bună

        Viața e o înșiruire de  emoții, oameni, lucruri, locuri, momente, râsete, lacrimi, îmbrățișări…aș putea continua la nesfârșit. Pe lângă toate acestea, viața e un amestec uimitor de cifre și cuvinte. Din dragostea a doi oameni ia naștere o minune. O minune  care transformă primele ei cuvinte în fericire pură. Apoi minunea începe să meargă, cu pași stângaci pornește din brațele tatălui și ajunge în brațele mamei. Pașii lui timizi aduc zâmbete, iar zâmbetele lor definesc împlinirea. O să vă spun o poveste care a început altfel.

success
Sursă foto: success.com

       Era luni și era toamnă…una dintre acele zile în care nuanțele gri de afară ar putea ajunge în interiorul tău fără să știi pe unde, când și de ce. În ultimele zile ale unui septembrie ploios, într-o maternitate din București, doi oameni își doreau împlinirea celei de-a doua minuni din familia lor. Orele de travaliu deveniseră zile, iar corpul mamei ceda ușor în fața oboselii. Micul omuleț era încăpățânat, nu dorea să iasă pe ușa din spate, așa că încerca să ajungă cât mai sus, fără să știe că asta ar fi transformat o operație de cezariană într-o misiune imposibilă. Medicii nu își dădeau seama ce ar trebui să facă. Singurul lucru care o mai relaxa era ritmul picăturilor ce se loveau în geam.

        Trecuse mult timp de când se declanșase nașterea, așa că au hotărât să înceapă cezariana. Medicul știa foarte bine că timpul reușitei  putea începe oricând să se măsoare în secunde.

        ,,-Din păcate, doza de anestezie de care avem acum nevoie este foarte mare, totul e riscant, așa că trebuie să vă întreb…dumneavoastră sau copilul?”

         Avea gura uscată și nu putea răspunde. Pe obraji au început să se rostogolească lacrimi. Una din ele i s-a prelins încet pe buze, a zâmbit mângâind ușor burtica și cu ultimele puteri a răspuns:

       ,,-Copilul.”

         Așa a început povestea mea. Nu-i tocmai cel mai fericit început. Dar până acum am avut  destul timp să înțeleg că uneori e mult mai important cum continui, că nu contează cât de tare ai căzut, cât timp te ridici și mergi mai departe. Amândouă am primit o nouă șansă atunci. Împreună am învățat cea mai importantă lecție:

    ORICE MINUNE ARE DREPTUL LA VIAȚĂ!

          Un zâmbet poate aduce primăvara într-un suflet în care iarna a intrat nepoftită, poate alunga norii care atârnă greu pe pleoape aducând ploaia , poate tranforma o părticică din lume, într-una mai bună. De fapt, fiecare dintre noi poate face asta. Și imaginați-vă cum ar arăta lumea, cu toate acele părți unite, cât de fericită ar fi și cât de fericiți am fi în ea. Așa s-a născut Blog de zâmbit.

mombirthcenter
Sursă foto: mombirthcenter.com

             Când am înțeles cât de minunată a fost șansa pe care eu am primit-o acum 25 de ani, am hotărât ca ea va deveni șansa lor, a minunilor care trebuie să se împlinească. Știți cum arată viitorul? Are ochi micuți, piele fină, piciorușe  atât de mici încât încap în palmele tale, un zâmbet timid care umple sufletele de bucurie.

          Astăzi o să vă destăinui unul dintre cele mai mari visuri ale mele. Acela de a transforma șansa mea, în șansa lor, a celor mai gingașe dintre minuni, a nou-născuților. I-am dat visului meu un nume și deocamdată încerc ușor, ușor să îl construiesc.

30180457_1786337604763274_1696847071_n.jpg

          ,,Zâmbește din inimă” 

           Este proiectul la care visez cu ochii deschiși, este dorința fiecărei bătăi a inimii mele. Este ceea ce sper că într-o bună zi va fi acel ,,Mulțumesc” al meu, pentru șansa primită. Visez că dincolo de o campanie de strângere de fonduri pentru dotarea maternităților din România, ,,Zâmbește din inimă” va fi o stare sufletească. Cel mai mult am iubit faptul că oamenii au îmbrățișat ideea mea și mi-au promis că mă vor ajuta să contruim un viitor mai bun, să construim șanse pentru minunile din viața noastră. logo zambeste din inimaVreau să cred că într-o zi oamenii vor purta cu zâmbetul pe buze tricourile cu simbolul ,,Zâmbește din inimă”, că vor citi povești minunilor din viața lor și vor așeza semnul de carte cu același simbol, că vor încercui în calendarul ,,Zâmbește din inimă” data în care o minune s-a născut. Vom strânge fonduri, vom lupta, vom reuși, vom împlini. Pentru că fiecare nou-născut e viitor, iar când îi dai viitorului o șansă, deja ai creat o lume mai bună. Ideea a pornit atunci când am reușit să fac să zâmbească un bebe care aștepta să intre la doctor. Am construit cu mâinile o inimă, am dus-o în dreptul zâmbetului meu și am început să rânjesc. Chipul i s-a luminat, iar zâmbetul lui mi-a schimbat ziua. Așa s-a născut zâmbetul meu din inimă.

          Mi-am împletit visul din speranțe și am promis că îl voi împlini. Am spus că șansa mea trebuie să fie a oricărui copil care are nevoie de puțin ajutor, ca el să devină minunea lumii noastre.

          ,,Zâmbește din inimă” va deveni într-o bună zi realitate. Și în acea zi voi putea spune fericită că:

 ,,Am trecut pe aici, am visat, am împlinit, am trăit, am încercat să schimb o parte din lume într-una mai bună și am reușit.” 

           Avem șansa de a simți bătăile inimii, avem șansa de a umple pauzele dintre ele cu zâmbete. Din șansele astea, iubesc să cred că într-o zi, vom crea împreună o șansă pentru ei. Într-o zi vom spune cu toții:

          Zâmbește din inimă…pentru o lume mai bună!!!

inima

        Este prima oară când transcriu unul dintre cele mai mari visuri și le mulțumesc din suflet celor care mi-au oferit curajul să o fac. Vă mulțumesc vouă, tuturor celor care ați ajutat de atâtea ori ca omul din spatele blogului de zâmbit să meargă mai departe. Sper din suflet că #zâmbeștedininimă va deveni visul nostru comun pentru o lume mai bună. 

       Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018, la proba sponsorizată de brokerul de credite – AVBS Credit: www.avbs.ro, compania de intermedieri credite bancare numărul 1 în România, după cifra de afaceri, în topul companiilor cu capital 100% românesc, în domeniul brokerajului bancar. Visează… Obține cu AVBS!

   AVBS-CREDIT

3 gânduri despre „Zâmbește din inimă pentru o lume mai bună

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu

Lansează un blog la WordPress.com.

SUS ↑