Attraversiamo. “Let’s cross over” (Eat Pray Love)

Unul dintre cuvintele mele preferate, chiar daca nu e in limba romana. Si da, mi-a ramas in minte si in suflet dupa ce am vazut filmul “Mananca roaga-te iubeste”. Cliseu sau nu, mai ales in contextul actual, lectiile din filmul asta mi se pare mai bune decat orice antologie cu citate motivationale pentru un nou inceput…de an.

Am impresia ca dupa ce am terminat de scris lista cu dorinte, planuri, sperante,visuri si alte nazdravanii pentru anul 2021, am clipit de doua-trei ori si m-am trezit in fata laptopului scriindu-va in prima luna a anului 2022. Cu trei secunde, cateva zile de plaja, vreo cinci aniversari, niste zambete si niste lacrimi in urma, imi doream pentru noi un an nou mai bun, mai putin problematic, cu mai multa socializare si mai mult optimism. Cum suntem, unde suntem? In fata unui an care deja incepe sub umbra incertitudinii, anxiosi, situandu-ne la jumatatea drumului dintre<vreau sa ies mai mult, sa socializez mai mult> si <aglomeratia asta parca imi da o stare de agitatie>. Vrem sa recunoastem sau nu, pandemia ne-a schimbat nu doar exteriorul, ci mai ales interiorul. Mai putin intelegatori unii cu ceilalti, usor irascibili, oarecum dezobisnuiti de emotia socializarii, caldura imbratisarilor stranse si energia petrecerilor inghesuite. Viata pe canapea a devenit comoda, platformele de streaming se intrec in seriale noi, iar prieteniile si relatiile tind usor sa se deterioreze in timp.Distantarea fizica s-a strecurat usor printre noi si a luat forma distantarii sufletesti. Toate acestea vor genera o noua pandemie…o pandemie de lipsa de empatie.

Un an nou e doar metafora unui nou inceput. Nu incep de la zero decat cei care se nasc pe 01.01.2022. Ceea ce facem pe parcursul lui nu va disparea cand ajungem la 365, nici raul, nici binele. Avem doar sansa unui nou februarie in care sa sarbatorim iubirea, un alt 8 martie in care sa ne sunam mama, inca un august in care sa ne trezimca sa vedem rasaritul, un alt octombrie in care sa calatorim. Eu zic sa luam ianuarie ca pe o alarma, una care sa ne aduca aminte ca trebuie sa profitam de fiecare minut, pentru ca peste cateva zile, doua-trei clipiri, cateva zambete si cateva lacrimi, ne vom face urarile pentru 2023.

Nu va doresc un an mai fericit, mai bun, mai frumos. Va doresc un an in care voi sa fiti mai fericiti, mai buni si mai frumosi!

Articol scris pentru ediția din ianuarie al revistei Famost.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Lansează un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: