Fă-ţi zilele mai bune…fă-ţi zilele cu soare

Cu Diana…Soare.

       Până acum vreo două luni, am avut o jumătate de an mai…nici nu ştiu cum să îi spun. Mai încurcată, mai agitată, în care m-am căutat continuu, dar mai tare mă rătăceam. Mi se părea că fiecare zi era mai grea, acasă, la muncă, în vacanţă, oriunde. Şi cu cât vedeam mai mult asta, cu cât vedeam mai mult experienţele negative care se încăpăţânau să aterizeze în viaţa mea constant, cu atât parcă se înmulţeau. Până când într-o zi am zis „STOP”, ia gata, ce fac aici. Doar mă plâng, mă plâng că nu am timp, că mă doare, că nu mi-e bine. Dacă aş fi folosit tot timpul ăla pe care îl petreceam încercând să arăt ce „nefericită” sunt făcând lucruri care mă faceau fericită, aş fi scris articolul ăsta acum mult timp, ori poate niciodată.

        Cred că doar trei persoane au înţeles cât de greu mi-a fost în perioada aia. Mi-era greu să accept că eu, cea care încarcă pe toată lumea cu zâmbete şi energie, cea care se bucură de lucrurile mici şi care caută optimismul la orice pas, mă lovisem de starea asta. Şi totuşi, uitându-mă acum în urmă, înţeleg jumătatea aia de an ca pe o parte extrem de importantă a călătoriei mele şi acum o iubesc până şi pe ea. Iubesc mai mult oamenii din jurul meu, mă iubesc mai mult pe mine, mă accept, mă redescopăr, ascult probleme celorlalţi, empatizez, dar nu le mai iau asupra mea.

       Se zice că viaţa e făcută 1% din ceea ce ţi se întâmplă şi 99% din modul în care reacţionezi la toate acele lucruri. Nimic mai adevărat. Vedeţi voi, aceasta frumoasă călătorie poate fi transformată de către noi. Pozitiv, ori negativ. Depinde ce direcţie alegem, ori cine e dispus să ne îndrume puţin paşii către direcţia potrivită. BOOST_GUEST_BLOG_IMAGE_SET_7_POSITIVE_REVIEWS_BG_1200x628px_v1_1                    Lucram de ceva vreme cu un psiholog. Uuuu, subiect tabu. Dacă mergi la psiholog ai probleme. Nu, uitându-mă la toate discuţiile pe care le-am avut cu doamna căreia o să ii cer voie să vorbesc despre ea într-un articol viitor, înţeleg cât am evoluat. Am discutat despre lume, despre viaţă, despre Dumnezeu şi chakre, despre familie, trecut, prezent şi viitor. M-am descărcat şi încărcat în acelaşi timp. Dar Dumnezeu îţi aduce în viaţa ta oamenii şi lucrurile de care ai nevoie exact la momentul potrivit.

         Într-o zi, domniţa frumoasă cu numele căreia am început, Diana Soare, mi-a scris. Mi-a scris în momentele importante de când suntem „prieteni virtuali”. Dar în ziua aia, mi-a trimis cartea ei grozavă:

Abecedarul schimbării

      Staţi puţin, trebuie să stabilim clar că nu m-a plătit, nu m-a ameninţat, nu m-a forţat să scriu despre cartea asta.  O scriu pentru că sunt foarte mulţi oameni pe care i-am cunoscut şi care s-au confruntat fie cu sentimentul că zilele mai puţin bune s-au adunat grămadă, care se luptă cu anxietatea, cu atacurile de panică ş.a.m.d. Scriu pentru că vă înţeleg. Pentru că am fost acolo. Mai mult sau mai puţin. Nu m-am schimbat complet. E un proces lung, care necesită voinţă şi curaj. Dar cartea asta chiar e un abecedar, pe care mai presus de orice trebuie să îl aplici. Dacă învăţai toate acele litere, dar nu ai fi scris niciodată, nu ai fi citit niciodată, câte ai fi pierdut?

                  Toţi avem o călătorie pe care o înţelegem mai devreme sau mai târziu. Toţi avem lucruri pentru care suntem supăraţi pe noi, momente sau perioade mai grele, conflicte interioare. Dar cel mai important e să schimbăm modul în care gândim, în care reacţionăm, în care înţelegem. Nimeni nu are o viaţă perfectă, indiferent de clasa socială, vârstă, suma pe care o arată cardul în bancomat. Ba chiar sunt foarte mulţi oameni care au multe, dar de fapt nu au nimic şi oameni care au puţine, dar au totul. 

           Dacă vă regăsiţi oricât de puţin, vă învit să începem cu A...

Acum…acum e momentul să ne schimbăm pentru ca 99% ăla să fie în favoarea noastră. Poate părea o investiţie mai mare. Dar cu cât investim mai mult în interiorul nostru şi în psihicul nostru, cu atât investiţiile cauzate de probleme sunt mai puţine. E un abecedar simplu, dar care stă la baza unei descoperiri grozave despre noi înşine. E o lume atât de frumoasă şi atât de ascunsă în interiorul fiecăruia.

Căutaţi-o, îngrijiţi-o şi iubiţi-vă!

Woman praying and free bird enjoying nature on sunset background

P.S: Cartea o găsiţi cu un click pe titlul ei. Vă pup!

Zâmbete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: