Călătorie în abis…printre cuvinte

      Pe Mădălina, frumoasa autoare a unei călătorii pline de metafore, o cunosc de mulți ani, dar întotdeauna mi-a spus că noi două ne cunoaștem dinainte de a ne cunoaște. De fapt, noi cei care iubim să transcriem sentimente, momente, locuri, în cuvinte pe care inimile noastre le găsesc potrivite, ne întâlnim cumva, cândva, chiar dacă poate fizic niciodată. Pe noi două ne leagă un liceu, în care bocancii păreau uneori prea grei, dar care i-a legat pe toți cei care au pășit pe poarta lui pe viață, fără ca ei măcar să știe asta. Îmi amintesc și acum când am reîntâlnit-o acolo, în stânga scărilor comandamentului, cu un zâmbet larg și călduros care m-a făcut să uit de ploaia de afară. Mi-a spus că lucrează la o carte, iar lumina din ochii ei a dat de gol călătoria pe care ea o începuse. I-am spus că o aștept cu mare drag…și așa am făcut.

    1257123 Am avut o perioadă mai grea câteva luni anul ăsta, cel mai probabil parte din călătoria mea. Ori poate doar am avut nevoie de momentul potrivit să pornesc în Călătoria în abis a Mădălinei Rusescu. Am citit-o în schimb la jumătatea drumului dintre realitate și ficțiune, probabil că asta se întâmplă oricărui cititor care cunoaște autorul. I se pare că povestea se aseamănă, te întrebi dacă această Cassandra, personajul principal al cărții e chiar Mădă. Am zâmbit, am avut pielea de găină, iar sfârșitul…ei bine, deși am termina de citit cartea acum ceva timp încă e extrem de „viu” în amintirea mea. Mi-a plăcut la nebunie îmbinarea dintre simplu și metaforă, dintre povestire și creație. Da, are imperfecțiuni, dar e un roman de debut perfect cu imperfecțiunile lui. Singurul lucru „negativ” pe care i l-aș spune (Mădă, să nu te superi:-:)) )  e că mi-ar plăcea ca în cartea următoare să nu ne mai dea atâtea indicii. Are niște legături absolut fantastice între poveste și istorie, ori poveste și literatură. M-au fascinat. Dar te și ajută să le vezi. Eu sunt mai „nebună” și îmi place la nebunie să văd o legătură care să mă facă să deschid laptopul și să caut.

        Aștept cu nerăbdare continuarea călătoriei ei ca autor…sunt tare mândră să te cunosc și fericită ca am avut ocazia de a păși, printre cuvinte, alături de tine în această Călătorie în abis.

E toamnă, iar zilele ploioase chiar sunt vindecate de lectură. Vă invit să le cunoașteți pe Mădălina Rusescu și pe Cassandra…asta dacă nu cumva vorbim despre un singur suflet, cu două prenume.

Zâmbete! ❤

29983544_1668607573218859_4609264923354642288_o-768x508

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: