Metafora noastră

         Ne priveam şi tăceam ca să putem auzi cuvintele nerostite între noi. Mi se părea că din tăcerile noastre se năşteau  furtuni, dar pe chipul tău se aşezau raze de soare sub formă de zâmbet. Eram doi prieteni vechi care nu se cunoscuseră niciodată, doi străini care aveau să ştie că oriunde s-ar întâlni, s-ar recunoaşte. Nu puteam pleca, dar nu puteam rămâne. Ştiam amândoi, dar nu recunoştea niciunul. Cuvintele pe care mi le rosteai nu aveau nicio legătură cu tot ce-aveai să-mi spui, iar cuvintele mele nu răspundeau nicicând întrebărilor din privirea ta. Râdeam în metafore şi simţeam fără figuri de stil.

11111398_s.jpg

       Tu ştiai cine sunt, eu ştiam cine eşti, dar nu voiam să credem ce putem fi. Ne împiedicam pe rând, doar ca să nu ţinem pasul unul cu celălalt, încercând să o luăm când înainte, când să rămânem mai în spate, întâlnindu-ne mereu paşii pe aceeaşi linie dreaptă. La fel de dreaptă pe cât ştiam că nu avea să fie liniştea noastră dacă ne-am fi născut.

           Ai glumit din întâmplare şi am râs fără să îmi dau seama. Ori poate ştiai de la început că ai să glumeşti, la fel de bine cum ştiam eu c-am să râd. Ai vrut să nu mai vorbeşti, am vrut să nu te mai ascult, dar concentrându-mă atât de tare să nu aud, am vorbit, iar tu străduindu-te atât de tare să taci, m-ai auzit. Am vrut să te împing, dar mi-am pierdut echilibrul şi m-ai prins. Ai vrut să dai drumul mâinii mele, dar eu nu am mai vrut să plec.

        Ne-am temut să fim, iar în timp ce deveneam noi, ne-am temut ca nu cumva să nu mai fim. Nu ne-am crezut, dar ne-am întâmplat, doi prieteni ce se cunosc dintotdeauna, doi oameni ce nu vor mai fi niciodată străini.

        

 

 

 

2 gânduri despre „Metafora noastră

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: