În viaţă e bine să fii optimist

      Aşa se spune din bătrâni, aşa îmi spun prietenii, aşa vă spun eu vouă. E bine să fii optimist, dar mai ales e bine să nu uiţi asta. La prima parte mă descurc, la a doua sunt praf :-)) Oricum, când m-am trezit, mi-am propus să fiu optimistă, să rămân zen indiferent de circumstanţe.

       M-am uitat pe geam şi am văzut că mai picura puţin. Acum nu ştiu dacă eram eu prea adormită si nu vedeam decât 20% din picături, dar până am plecat de acasă nu m-am mai uitat să văd care e vremea. Aşa că m-am încălţat cu ghetuţele de piele întoarsă. Le am de prea mulţi ani ca să vă mai pot spune sigur dacă sunt din piele întoarsă, ori optimismul de atunci m-a făcut să cred că nu sunt doar o imitaţie. M-am hotărât să iau şi gunoiul, de ce să îl las până când vin de la serviciu dacă aş putea să îl iau atunci, în timp ce ţineam în braţe perdeaua de duş pe care o schimbasem, geanta, o pungă şi umbrela. Vorba aia….mai bine să ai., decât deloc. ad7cb7b90884ba09f3280fdaf48323f9Mai avem puţin şi închideam uşa cu dinţii, mi-am prins degetele în chei încercând să încui uşa în întunericul de pe scară. Lasă, mai bine că nu a plecat nimeni mai devreme, să doarmă oamenii, să se odihnească, să se simtă bine. Aşa am gândit până aproape de trepte, când m-am împiedicat şi mi-a scăpat punga de gunoi din mână. Noroc că am legat-o strâns la gură,  nu s-a răsturnat când am ridicat-o…doar mi-au căzut două cârlige de plastic de la perdea şi apoi umbrela din mână. „Decât” atât. Am reuşit să cobor toate scările, cu dantura la locul ei, chestie pentru care chiar am mulţumit avînd în vedere cele trei momente de cumpănă în care era să mă împrăştii, trei per etaj, vreo nouă în total. Dar ce să vezi, când am ieşit afară, turna cu găleata, nu o găleată de 10 l, dar nici de cinci, undeva de vreo şapte-opt. Umbrela era prinsă bine pe sub toate bagajele din mână, aşa că în cei 50m până la ghenă am înotat  în stilul fluture, doar din picioare. Nu prea aveam cum să arunc tot gunoiul simultan, aş fi aruncat şi geanta şi tot, poarta era închisă, am urcat frumuşel pe scările de lângă. Am pus o parte din gunoi pe grilaj, am aruncat ce era de aruncat, când văd că a rămas o pungă. Punga mea cu pachetul de mâncare pe grilajul de la ghenă. Las’ că merge, îmi amintesc de copilărie. Să vă mai spun de treaba cu pierdutul autobuzului? Partea bună e că am aşteptat doar vreo cinci minute până la următorul. 

Am ajuns la serviciu cu ghetele mele minunate fleaşcă, şosetele la fel şi degetele de parcă aş fi stat în cadă 40 de minute. O vreme minunată de mers pe jos-cu autobuzul. Dar până la urmă putea să fie mai rău….dacă n-aveam un loc de muncă, nu?!

525848907-56a795323df78cf772975c54

2 gânduri despre „În viaţă e bine să fii optimist

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: