Despre înfrângeri,victorii şi lecţiile lor

        M-am hotărât să scriu, m-am răzgândit, am tastat câteva cuvinte, le-am şters. Mi-am spus că eu nu scriu despre meciuri de handbal, tenis, fotbal…doar le trăiesc, cu pumnii strânşi, palmele transpirate, cu pielea de găină şi zâmbetul pe buze, cu sufletul mic şi lacrimi în priviri. Cred că singurul articol pe care l-am scris a fost acesta, început pe la 5 dimineaţa, exact acum doi ani fără 4 zile.

        Printre cele mai frumoase lucruri pe care le-am primit acum 26 de ani, pe la sfârşitul lui septembrie, a fost empatia. Se spune adesea despre ea că e unul dintre cele mai speciale daruri pe care un om le poate avea, dar în acelaşi timp e una dintre cauzele durerilor de cap…şi de suflet.

53830327_382052719305159_4867567499769544704_n

      Aseară, pentru prima oară de când merg la meciurile lor, am prins una dintre mingiuţele colorate care aduc zâmbete pe buze şi un premiu suporterilor. A fost singurul zâmbet legat de meciul de ieri. După meci am aflat din mers unde trebuie să ajung ca să îmi primesc premiul, printre oameni supăraţi, aglomeraţia de ieşire, am intrat în sală exact când băieţii terminau salutul suporterilor de la final şi mi-am spus că sunt norocoasă. Continuarea însă o am şi acum întipărită pe retină şi în suflet. Portarul, Ionuţ Iancu, a fost singurul care mi-a zâmbit trist şi a spus ,,Ne pare rău”. În rest, priveau înainte, în gol, obosiţi, transpiraţi, dezamăgiţi.

       Aş fi vrut să am cum să le spun că le mulţumesc, că am avut inima cât un purice şi palmele transpirate, că de prea puţine ori avem ce face în zilele proaste. Aş fi vrut să le spun că am trăit meciul de parcă ar fi fost al meu, al nostru, chiar dacă nu noi am petrecut mii de ore antrenându-ne, nu noi am strâns din dinţi după accidentări ca să ne întoarcem pe teren mai puternici. Aş fi vrut să le spun că pentru toate orele lor de muncă, pentru dăruirea lor din zeci de meciuri îi admir şi îi respect. Aş fi vrut să le spun că nu mai contează cine a greşit, cine a ratat, cine a luat la ţintă portarul, cine a lăsat semicercul gol…echipa, pentru că asta sunt, a avut o zi, una din acelea când oricât de mult ai muncit, oricât de tare ţi-ai dorit, nimic nu iese aşa cum te aşteptai. Aş fi vrut să le spun că sigur tristeţea lor e mai mare decât a noastră, că luptele lor pe teren sunt mult mai mari decât ale noastre în tribune, că indiferent de ultimul rezultat, o să fim acolo, cu pumnii strânşi, la meciul următor. 

         Înfrângerile dor, dar zilele proaste sunt tot ale noastre. Viaţa e  un şir de urcuşuri şi coborâşuri, niciodată doar o linie dreaptă. Sunt lupte şi victorii mult mai mari care îi aşteaptă.

30688652_953013954862035_3662789565604504803_n

       E duminică, e o zi plăcută de primăvară, iar viaţa chiar merge mai departe în acelaşi ritm. Am hotărât să scriu, amintindu-mi că acum aproape un an, într-o sală de recuperare vedeam mereu un om care lucra până la epuizare. Mă uitam la piciorul meu care nu mă asculta de nicio culoare şi mă gândeam cât trebuie să fie de motivat ca să poţi lucra la acel nivel. Mai târziu am aflat că pe acel om îl aştepta un teren şi o minge de handbal. L-am luat exemplu şi deşi lupta mea era mult mai mică, am hotărât că o să trag şi eu de mine până la epuizare şi o să câştig.

Pentru ceea ce am înţeles atunci, pentru eforturile pe care ei le depun să fie acolo, chiar şi pentru o înfrângere, am hotărât să scriu şi să le mulţumesc.

Pentru privirile pe care le-am văzut aseară am vrut să scriu şi să le mulţumesc pentru tot ceea ce vor face de acum înainte şi să le spun că în viaţa asta, indiferent de drumurile lor, de echipe, de locurile în care vor ajunge, sunt mai mult ca sigură că îi aşteaptă lupte şi victorii mult mai mari.

image_text_v2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: