A fost odată ca niciodată…

       …printre culori, raze de soare, povești șoptite de vânt,  două priviri care s-au întâlnit și din ele s-a născut, printre bătăi de inimă, zâmbetul.  Au fost apoi mai multe zâmbete, râsete, îmbrățișări, lacrimi de bucurie, împliniri, care, înconjurate cu încredere, respect și multă dragoste au conturat visul. Visul a prins formă de cifre, de doi transformat într-unul singur, conturând posibilitatea ca pe un singur drum, din acele două zâmbete mari să se nască unul micuț, al cărui râset să coloreze lumea.

cinderella
Sursă foto: evensi.us

       A fost odată ca niciodată, povestea unei prințese și a unui prinț, care, găsindu-și zâmbetul pereche, au vrut să împlinească visul. Mi-a zâmbit și mie inima atunci când am aflat că m-au ales pe mine să le spun începutul poveștii și mai ales, să îi ajut să îl scrie, fiind primul pas spre împlinirea visului lor. Cândva eram un simplu povestitor, am devenit ucenic de visuri și într-un final oamenii m-au numit organizator de nunți.

            Prințesa, cu părul ei  lung și ușor ondulat, obrajii roșii, ochi mari și calzi, sticloși asemenea unei ploi de vară, avea o grație aparte, iar zâmbetul ei când îl privea pe prinț părea ca răsăritul unei dimineți de mai. Prințul,avea obrajii de culoarea soarelui tomnatic, iar în ochii lui blânzi, de-un albastru din care izvora liniștitea, nu vedeai altceva decât dragostea pe care i-o purta prințesei. Își doreau ca visul lor să aibă forma dragostei ce și-o purtau. Își imaginaseră ziua în care aveau să pășească spre împlinire, și-mi povesteau fiecare detaliu, ca să îi ajut să găsească locul potrivit, aranjamentele care să creeze decorul poveștii, bucatele cele mai alese, astfel încât invitații să se bucure la fel de mult de această zi de sărbătoare din regatul lor. Voiau să fie aproape de natura pe care ei o iubeau atât, să aibă martori munții înalți și puternici ca tot ceea ce ei clădiseră împreună în sufletele lor.

nunta munte
Sursă foto: brides.com

Verdele să îi înconjoare, astfel încât viața să le fie plină de optimism, prospețime și tinerețe. Voiau un loc nici prea mic, nici prea mare, o îmbinare de clasic și modern, în care melodiile lor preferate să se audă perfect și bineînțeles un loc în care primul lor dans ca familie să continue cu multă voie bună alături de toți oamenii dragi care le vor fi alături. Mi-au spus că își doresc mai mult decât sarea în bucate, vor să existe îmbinare între tradiție și modern, un gust care să rămână îm amintirea tuturor și băuturi fine care să se asorteze eleganței pe care mi-o descriseseră până atunci. Aveau nevoie de un loc regal, în care nuntașii lor de seamă, adică toți, mi-a spus râzând prințesa luminând întreaga încăpere în care stăteam, să se odihnească înainte și după petrecerea ce avea să țină până dimineață. Cu același zâmbet larg, a continuat șoptindu-mi, dacă ar avea un loc de joacă, ar fi perfect, printre invitați numărându-se multe albinuțe, greierași, pline de energie, care de-abia așteaptă se se joace împreună.

         Întotdeauna am iubit poveștile cu prinți și prințese, dar naturalețea și dragostea lor m-au făcut să îmi doresc și mai mult să îi ajut să scrie începutul poveștii astel încât să le rămână în minte o viață întreagă. Au trecut mulți ani de când scriu povești despre dragoste, de când povestesc începuturi, ori ca să îmbin tradiționalul cu modernul, organizez nunți, astfel că am simțit imediat care e locul pentru o așa poveste. În mintea mea, gasisem locul perfect încă de la primele cuvinte ale descrierii lor. Palatul regal al începutului lor, era un salon de nunți în Brașov, pe care îl cunosc de multă vreme. Cu munții înalți alături și-nconjurat de verdele ce-ți umple privirea de liniște, hrănindu-ți sufletul de optimism, cu brazii veșnici tineri nuntași, ce vor trimite prin șoaptele vântului povestea unui început regal. Am început să verific rând pe rând, fiecare dorință a prințesei și a prințului. 36496175Un loc nici prea mic, nici prea mare, în care încap până la 150 de invitați de seamă, în care cele mai gustoase preparate, gătite în stilul pe care și-l doreau, tradițional-modern, vor încânta gustul păstrând mereu vie amintirea unei seri de poveste. Privesc ringul de dans și îmi imaginez povestea lor ca fiind a mea. Îmi place atât de tare că sunetul pare atât de complet, încât chiar mă abandonez fără să-mi dau seama în câțiva pași de dans. Fețele de masă și husele scaunelor se asortează perfect culorii lemnului din salon. Eleganță, îmi șoptesc singură în timp ce verific fiecare aranjament floral de pe masă. Trec în revistă camerele pentru prinț și prințesă, dar și pentru cei ce le vor fi de acum înainte părinți spirituali. Îmi plac locurile care fac aceste mici, dar atât de speciale cadouri, pentru cei ce aleg să scrie începutul poveștii lor acolo. Râd când îmi amintesc zâmbetul prințesei care-mi ceruse șoptit un loc de joacă pentru albinuțe și greierași plini de energie. În locul ăsta, aerul proaspăt munte îi va obosi fără să își dea seama. Camerele pentru invitați sunt și ele spațioase, atent pregătite, astfel încât totul pare perfect. De-a lungul timpului am căutat multe locuri de cazare în Poiana Brașov, dar am ales să mă opresc aici.   Îmi plimb privirea tipărind pe retină panorama. Îi înțeleg de ce au vrut un astfel de loc. Pare locul potrivit pentru o poveste cu „…și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”.

…    dsc_3837.JPG.1024x0-768x511      Emoția îmi vibrează pe pleoape și încerc să o conving să nu-mi facă lacrimile de fericire să se rostogolească pe obraji. Citesc fericirea de pe chipurile celor care îi privesc. Decorul e unul de poveste…aranjamentul, parfumul, muzica și ei. Peste toate aceste lucruri sunt ei, de parcă lumea toate e absentă și totuși martoră, în același timp. Ea îl privește, iar zâmbetul ei  părea a fi răsăritul unei dimineți de mai. În ochii lui blânzi, nu vezi altceva decât dragostea pe care o poartă prințesei. Dansează împreună iar brazii tineri ce le sunt martori, le vor păstra vie amintirea. Munții parcă și-au înclinat culmile ce par prea mici, în fața unei asemenea iubiri. Albinuțele și greierașii au pierdut din energie și privesc fermecați, visând la ziua când vor fi prinț și prințesă. Prințesa îmi trimite un mulțumesc și simt sufletul cum se umple de bucurie. Vedeți voi, oamenii potriviți și locul potrivit, transformă o poveste simplă într-una minunată care începe cu „A fost odată ca niciodată”…și se încheie cu zâmbete și un „Au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”.

nunta_royal        Am încălecat pe-o șa și v-am spus poveste-așa. Sunt doar un povestitor, un organizator de nunți închipuit. În schimb locul din poveste e cât de poate de real. E în Poiană și are un nume special destinat poveștilor cu prinți și prințese, Royal Boutique Hotel. Iar prințul și prințesa din poveste puteți fi chiar voi, cu nuntași brazii tineri și munții înalți ce vă vor spune povestea mai departe.

Articolul a fost scris pentru SuperBlog2018 și a proba celor de la Royal Boutique Hotel.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: