Evadare în alb și albastru. Un vis minunat numit Santorini.

          Acum o săptămână a fost pentru prima oară când, după multe zile obositoare , alarma setată pentru 4:00 a.m. mi-a adus un zâmbet larg pe față. M-am dus să le mai privesc o dată pe fete înainte să pornim spre aeroport. Alma ținea strâns în brațe ursulețul cafeniu, în timp ce Maya zâmbea pierdută într-un vis frumos. Ele sunt împlinirea vieții mele, imaginea fericirii, sunt cele mai frumoase minuni ale lumii noastre și m-au învățat că de cele mai multe ori, pentru cei mici, părinții sunt cei mai tari supereroi. E prima vacanță fără ele, mă gândesc cât de mult îmi vor lipsi în astea șapte zile, dar așa cum a spus și Alma: ,,Vacanța doar pentru mami și tati e cadoul perfect pentru cei 10 ani minunați împreună”.

        Timpul aleargă între filmări, ședințe foto, interviuri, emisiuni, iar câteodată chiar și  o ,,Femeie Fantastică” obosește. De când am jucat în Batman v Superman și Wonder Woman, viața noastră a ajuns să aibă un alt ritm, alte lumini, alte sunete.  Așa că într-o zi, una din acelea în care ai vrea să pui pauză tuturor lucrurilor care se întâmplă în jurul tău și să respiri fericirea din lucrurile simple, am hotărât că e momentul pentru o vacanță.

        Am căutat un loc în care să evadăm din cotidian, să lăsam grijile, oboseala și agitația acasă (deși niște cearcăne mi-ar prinde bine, poate le-ar fi mai greu oamenilor să o descopere pe Gal Gadot- Wonderwoman). Pentru că mi-am putut amâna doar cu o săptămână ședința foto pentru coperta unei reviste, am fost nevoită să caut o vacanță de șapte zile. Dar cum în locul potrivit, omul potrivit poate transforma și o singură secundă în eternitate, șapte e mai mult decât o cifră magică. Am ales una dintre acele vacanțe Christian Tour într-un loc în care am visat  întotdeauna să ajung, Santorini. Se spune că ,,suntem la fel de mici ca visurile pe care le avem”, așa că unul dintre principiile după care mă ghidez și pe care încerc să îl transmit cât mai multor oameni este acela de a îndrazni să visezi cât mai măreț și de a te strădui cât mai mult să împlinești lucrurile la care ai visat.    Grecia-Santorini

        O să vă dezvalui cum am ajuns să visez acest la loc din Grecia. Mereu am fost fascinată de lucrurile care se îmbină dând viață unei armonii perfecte, așa că m-am îndrăgostit pe viață de albastrul cerului senin care se pierde în albastrul mării, în lumina razelor de soare, mai ales la apus și răsărit, pe fundalul sonor al unei liniști care se revarsă în suflet. De fapt, legătura dintre mine și această îmbinare armonioasă e mai mult decât cred. În ebraică, numele meu înseamnă ,,val”, iar prenumele ,,malurile”, așa că poate m-am născut din îmbrățișarea uscatului cu marea și astfel de îmbrățișări au devenit locul perfect în care sufletul meu evadează și se regăsește. O prietenă mi-a spus că Santorini este ,,Insula Îndrăgostiților”, că ,,oricine ai fi, în acest loc devii un om simplu, în fața frumuseții lumii”. Cum aș putea să-mi doresc altceva decât un loc a cărui frumusețe să absoarbă privirile oamenilor, un loc în care să nu fiu Diana Prince din Wonderwoman, ci o femeie alături de cel pe care îl iubește, bucurându-se de magia pe care un loc o poate oferi. Yaron a fost cel care a venit cu ideea de a opta pentru un pachet care să includă cazare, transport și mic-dejun. A spus că e tot ce avem nevoie. Putem lenevi sub primele raze de soare ale dimineții, ne vom bucura de micul dejun și apoi vom explora fiecare loc de pe insulă. Până la urmă, așa cum a spus și el, cu cât vom sta mai puțin pe loc, cu atât oamenii vor avea mai puțin timp să realizeze cine sunt, iar zilele de  vacanță nu se vor tranforma într-o fugă de blițuri și autografe.

          29791253_1882675491745629_78685982251494579_n.jpg Când am aterizat în Santorini și am fost transferați la hotel, am simțit că am ajuns în cel mai frumos loc de pe Pământ. Unele case păreau pur și simplu ,,agățate” de stâncă, altele erau atât de aproape de mare încât aveai senzația că au fost acolo dintotdeauna, făcând parte din peisajul natural. Contrastul dintre albul clădirilor și albastrul acoperișurilor este completat perfect de culorile florilor așezate lângă uși, ferestre, pe terasele restaurantelor. Nuanțele mării, verde, bleu, albastru închis, îmbrățișează perfect seninul cerului. Am profitat că nu era nimeni în apropierea noastră și mi-am dat jos ochelarii mari de soare pentru a putea lăsa magia acelui loc dumnezeiesc să îmi atingă sufletul. Deci așa se simte fericirea din lucrurile simple, în liniște, în darurile pe care Pământul ni le așează la picioare.

         30118405_1781615675235467_1064863825_n.jpg

      Andronis Luxury Suites e un colț de rai, nu e un hotel. Când am intrat în cameră, am simțit că decorul nu putea fi altul mai potrivit pentru locul în care ne aflam.

    Am deschis ușa dinspre terasă și acolo era o piscină în care aveam să-mi odihnesc picioarele obosite în fiecare seară, contemplând  liniștea  naturii care părea adormită sub soarele puternic, din care se năștea o atmosferă misterioasă și romantică în același timp.

            ,,Șapte zile pentru eternitate”, am șoptit aruncând pe pat cartea lui Marc Levy cu același nume, pălăria de soare albă și ochelarii, redevenind Gal, apoi l-am îmbrățișat strâns pe omul cu care împărțeam aceste bucurii unice ale vieții de mai bine de 10 ani.

       29597754_1882675485078963_6682813781178494519_n.pngAm hotărât ca în fiecare zi să vizităm un alt sătuc al insulei, să îi cunoaștem secretele, locurile de poveste, să vedem apusul deasupra unui peisaj diferit în fiecare seară. Cel mai mult am iubit la Santorini faptul că e atât de frumos încât nu îți poți lua ochii de la el. Asta a fost ca o minune pentru mine pentru că aproape de fiecare dată, o pereche de ochelari de soare și o pălărie erau de ajuns ca oamenii să nu observe cine sunt. De multe ori am renunțat la ochelari, pentru a privi minunile acestui loc fără vreun filtru și nimeni nu a avut timp să vadă că lângă ei e Gal Gadot. Ba chiar un cuplu m-a rugat să le fac o poză, apoi mi-au mulțumit ca unui om simplu al cărui vis de călătorie se împlinea ca și al lor, în Santorini. Într-o singură dimineață, când plecam spre Fira, fără pălărie, cu ochelarii de soare pe cap, o fetiță a tras-o de mână pe mama ei spunând ,,Mami, uite-o pe Diana Prince, Femeia Fantastică.” Mama ei i-a spus că dacă aș fi fost Wonderwoman, sigur m-aș fi plimbat cu o mașină prin Santorini. Yaron a zâmbit în timp ce a pornit scuterul închiriat pentru ziua aia, eu i-am făcut cu ochiul și mi-am așezat ochelarii cu rame colorate, pe care Alma mi i-a făcut cadou la plecare.

          ,,Uite mami, ochelarii ăștia sunt asemănători celor pe care mi i-ai dat. Când vrei să te vadă doar tati în vacanță, îi porți și totul s-a rezolvat”. (Într-o când era foarte supărată i-am dăruit o pereche de ochelari cu floricele și i-am spus că dacă îi va purta, ea va deveni invizibilă și doar oamenii pe care îi iubește o vor putea vedea)

          Prima zi am petrecut-o în capital insulei, Fira, un loc superb în care ne-am bucurat de un peisaj de vis. Purtam pălăria albă cu o fundă albastră pe care Alma o atașase special ca eu să mă asortez locurilor din Santorini. Am admirat casele cu acoperișuri albastre și turcoaz, ușile vopsite în albastru, terasele și tavernele pe care le găseai la tot pasul, străduțele înguste. Aveam sentimentul că acolo poți merge de 100 de ori fix în aceleași locuri si nu te-ai putea plictisi niciodată.  Ne-am oprit la o terasă și am încercat scoicile și creveții Saganaki – deliciul zonei, alături de faimosul soi de vin din Santorini, Assyrtiko, un vin rafinat, cu aroma vulcanică. Acolo, proprietarul terasei ne-a povestit că liniile perfecte care conturează peisajul rezultat al celor 12 erupții vulcanice de-a lungul a 400 de mii de ani formează Caldera. Potrivit legendelor, frumoasa Atlantidă se odihnește în aceste zone. Deși eram total schimbată datorită perucii brunete cu păr lung, acel domn mi-a zâmbit de parcă m-ar fi recunoscut, dar totuși voia să fie părtașul micii noastre evadări.     santorini 6.jpg

       În toate cele șapte zile am reușit să vedem apusul în fiecare seară într-un alt loc. Ne-au plăcut la nebunie cele din Fira, Firostefani sau Imerovigli, dar ne-am îndrăgostit de cel din Oia care oferă o imagine panoramică de neuitat, asupra vulcanului Nea Kameni, asupra mării și a vechiului castel–Kasteli Agios Nikolaos. Ne-am făcut loc cu greu printre mulțimea de oameni care simțeau în același timp, în ritmul vibrațiilor propriilor suflete, acea minune a lumii. Mi-am dat jos ochelarii fără grija că aș putea fi descoperită. În fața acelor peisaje și cel mai important om de pe planetă ar fi devenit un simplu spectator. Erau multe cereri dîn căsătorie, așa că m-am întors spre Yaron să îi dezvălui printr-un zâmbet cât de mult mă bucuram că este lângă mine atunci…și-n fiecare zi. Am rămas fără cuvinte când l-am descoperit că s-a așezat în genunchi și m-a întrebat:

       ,,-Tu, cel mai frumos simplu turist din viața mea, femeie fantastică și cea care dai viață fericirii mele, vrei să fii alături de mine și dincolo de acești 10 ani?”

        I-am răspuns un ,,da” răspicat, fără gândul că aș putea atrage atenția. Printre lacrimile de fericire care curgeau pe obrajii îmbujorați, ceilalți nu au putut descoperi decât doi oameni simpli care își reînnoiau sentimentele pe ,,Insula Îndrăgostiților”.

       În celelalte zile am descoperit plajlele din Perrisa, Perivolos și Vlihada. Mi-am purtat costumul de baie albastru pe Plaja Roșie din Akrotiri, o fâșie  lungă acoperită cu nisip rosu, vulcanic și m-am îndrăgostit de plaja din Perissa  cu nisipul ei negru și peisajul uimitor  în care se ridică direct din mare roca Mesa Vouno, văzută prin ochelarii Almei. Nu știam că sufletul poate absorbi atâta liniște dintr-un loc în care nimeni nu mă recunoaște. Am gustat musaka, biftekia, souvlaki,  gyros, barbounia, astakos, sikoti și calamari în toate variantele posibile. Am descoperit deserturile lor, vinurile care fac parte din aceeași poveste și ospitalitatea oamenilor. În fiecare seară, când ne reîntorceam la hotel, puțin obosiți dar încărcați cu energie pozitivă cât pentru totdeauna, ne bucuram de alegerea făcută.          santorini

Astăzi e ultima seara aici. Am luat o cină romantică pe terasa din fața camerei noastre, hrănindu-ne sufletul cu acel loc în care am promis că ne vom întoarce. Am rămas puțin timp singură afară și am zis să transcriu câteva gânduri pe care sufletul mi le dictează, iar voi sunteți cei cărora vreau să le transmit la întoarcere.

          Nu contează cine sunteți…puteți fi Superman sau Wonderwoman, puteți fi oameni simpli sau niște supereroi pentru cei care vă cunosc. Vreau să știți că fericirea nu stă în celebritate, nu stă în lucrurile cu care te ocupi, în numele pe care îl scrii când semnezi o hârtie. Fericirea e în lucrurile simple. E în locurile în care evadezi, în locurile în care te regăsești, alături de cei pe care îi iubești, alături de ceea ce iubești. Fericirea e în visurile împlinite. Fericirea e în lucrurile pe care le trăiești ca un simplu spectator al frumuseții lumii. Așa cum fericirea mea a fost în această vacanță. Așa cum fericirea mea e în aces vis frumos, colorat în alb și albastru, numit Santorini. Fericirea e în descoperirea acestor locuri.

         Nu mai pierdeți timpul, evadați, călătoriți, simțiți, bucurați-vă de viață!

         Vizitați Santorini…sau orice loc în care visați să ajungeți. Magicienii de la Christian Tour vă pt ajuta.

    Descoperiți omul care stă ascuns în interior!

                                                   Cu drag,

                                                                        Gal Gadot.

29249262_1860207690659076_6709297356589760512_n

Articol scris pentru concursul Spring Super Blog 2018 și provocarea celor de la Christian Tour. Am avut șansa de a deveni Gal Gadot pentru câteva zile. Aș vrea să fiu și Wonder Woman pentru o zi. Și voi puteți deveni cine vreți. Descoperiți-vă!

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: