Peter și morcovul fermecat

        O rază de soare țopăie de zor pe pleoapele mele, mustăcesc puțin și strănut. Biiine, gata, am deschis ochii. Sigur mama a tras din nou draperiile ca să mă trezesc cât mai devreme. Știu că mă uitam la trailerul animației Peter Rabbit. Îmi amintesc cum râdeam cu poftă și mă gândisem să le fac o surpriză alor mei, o seară de comedie cu un film pentru întreaga familie. Cred că am fost tare obosită de am adormit fără să-mi dau seama. Simt cum mă strivește pilota asta de parcă ar avea o tonă. Oare în ce dată suntem? Pe 30 martie 2018 e lansarea filmului în România și pe cuvântul meu de iepure dacă nu sunt nerăbdătoare. Oare unde am pus telefonul…mmm, mă scarpin puțin cu piciorul după ureche încercând să-mi amintesc. Stai! Cee?! Mă scarpin cu piciorul după ureche???!!! Sar din pat în doi timpi și trei mișcări, ajung în fața oglinzii.

     -Pe mama tuturor iepurilor, sunt Peter!!! Cum oare…Trebuie să mă gândesc repede cum revin la normal și…n-am pantaloni!!!     PeterRabbit5.jpg

          Îi aud vocea mamei, trebuie să fug, să mă ascund. Dacă mă vede prin casă presimt că o să îi vină în sfârsit idei legate de ce ar putea să gătească de Paște. Țopăi grăbit, mă întorc la oglindă…chiar îmi stă bine cu jacheta asta albastră. Aud pașii, fug în baie, sar în coșul de rufe. Trebuie să ajung la grămada aia de morcovi din magazie. Pariez că morcovul așezat separat pe raftul de sus e fermecat. Trebuie să trec de Loki, fug prin livadă și ajung la magazie. Un fleac. Am atâtea idei câți iepuri la biserică, dar aud cum e deschisă ușa de la mașina de spălat și îmi deau seama că nu-i timp. O zbughesc printre picioarele mamei, se împiedică și cade, o aud cum strigă: ,,Nelu, iepurele!!!”…of Peter, Petre, Petrică, aleargă cât te țin picioarele iepurică.

        Ce noroc, pisica doarme, mă opresc să-mi trag sufletul și să admir ziua asta minunată de primăvară. Cât verde, păsărelele ciripesc, îmi mângâi puțin urechile. Deodată deasupra mea se întunecă. Hai că asta e bună, în fața mea soare, deasupra mea nor. Începe să picure, ce ploaie, zici că e gelatină, mi-am murdărit jacheta. Mmm, mirosul ăsta pare cunoscut, zici că sunt bale de…ridic privirea și îl văd.

        -Loooookiii, Loooks, buuun băiat, a guci guci, cine e amstaff mic și cumințeeeel? Uiiite ce frumos zâmbești, draaagul de tine. Ia o piatră. Fugi, prinde-o! Și-am fugiiit și eeeu.

       Am pornit spre grădină, jucându-ne de-a șoarecele și pisica, pardon de-a iepurele și amstaff-ul, dar nu știu cum am reușit să mă împiedic de furca tatălui, m-am rostogolit și m-am oprit în cireș. Mă întorc și îl văd cum se apropie cu fața lui de ,,dă-mi un băț și sunt al tău”. Nu am niciun băț așa că nu-mi rămâne decât să mă lipesc cu spatele de tulpină, închid ochii și în gând rostesc ,,Morcov, morcovelul meu...”. Dintr-o dată aud picurând, probabil începe o ploaie caldă de vară, mă binedispune chiar dacă are un parfum ciudat, prind curaj, deschid ochii șiii îmi pică urechile pe jos când îl văd pe Loki cu piciorul ridicat. Lecție învățată:

    Să nu stai între un copac și un câine… 

        -Cu asta m-ai scos din toți morcovii!!! Cum să faci așa ceva? Era să îmi strici jacheta albastră dacă nu deschideam ochii, băiat rău!

     Loki a băgat coada între picioare și a fugit spre casă. Chiar funcționează. Sunt foarte periculos când mă enervez, dar nu mai spuneți nimănui. Oricum mă enervez greu. Totuși, oare l-a speriat vocea mea, statura, mușchii lăbuțelor din față care se umflaseră. Deodată din spatele meu aud un sunet care seamănă cu o coadă de curcan înfoiată. Muuuți, curcanul care în zilele lui proaste atacă și oamenii. Când mă gândesc că ți-am luat apărarea să nu ajungi umplut pe masa de Paște. Îmi iau avânt, alerg spre copacul din spatele lui, urc câțiva pași din inerție, apoi o tsukahara executată perfect, aterizez pe spatele curcanului  și mă prind bine de mărgelele lui.

PR-PK-01_600gb_400_comp_review_v018_rgba_srgb.1055.jpg        -Hehe, Muți, e o vorbă ,,nu știi de unde sare iepurele„. Dar nu ai de unde să o cunoști. Dacă îți dau cartea mea de maxime, aforisme și cugetări, te uiți ca o curcă-n lemne. Diii, Muții, diii!

       Am luat curcanul de gât de parcă am apucat taurul de coarne și mă simțeam ca la campionatul mondial de rodeo. Găinile care nu-l suportau îmi făceau galerie, vreo două curci plouate țineau cu el. Am reușit să ajung lângă cușca iepurașilor și hop, pe ea. Am înviiins! Geamul e deschis la magazie, mai am doi pași până la morcovul fermecat. Mă lovește drept între urechi. De la pulsul meu normal de aproximativ 200 de bătăi pe minut, inima mea tinde spre 300. O văd pe ea, Iepurica, cum clipea în timp ce-și netezea blănița de albastru vienez.

        -Gata, Peter! Iepurica are soț. O să ajungă și el peste două zile. Tu ai un morcov la care trebuie să ajungi.

        Am sărit pe pervaz și de acolo m-am aruncat în grămada de morcovi ca broasca-n beton, fără să analizez distanța și alte moduri de a ajunge jos. Am simțit o lovitură la spate, m-am ridicat imediat ce am văzut morcovul fermecat. Încerc să merg spre el, dar acum înțeleg exact trăirile expresiei ,,să ai un morcov în fund„. Reușesc să scap de obstacole și ajung lângă morcov. Ronțăi cu încredere și simt cum încep să revin la normal.

          -Pe mai târziu, Peter Rabbit!

          -Cine e Peter Rabbit? Ce visezi? o aud pe mama.

          Deschid ochii și zâmbesc.

          -Un iepuraș optimist și plin de umor pe care o să-l cunoaștem cu toții curând.

Peter Iepurașul vă așteaptă și pe voi din 30 martie, să luați parte la aventurile lui. Ceva îmi spune că o să vă placă. Pe cuvântul meu de iepuraș…pardon, de onoare.

afis-Peter-Rabbit

Articol scris pentru concursul Spring Super Blog 2018.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: