Drumul dintre vis și împlinire, cea mai frumoasă călătorie

        Adun din griul de afară gânduri și cuvinte ca să-mi colorez sufletul în nuanțe mai vii. Le împletesc cu trăiri și zâmbete până creez visul. O să tot împletesc visuri printre picăturile înghețate, iar când va apărea prima rază de lumină, atunci mi le împlinesc. Așa împlinite, voi începe iar a împleti cu fericiri, clipe, imagini tatuate pe retină până voi putea purta mândră amintirea. Pentru că asta vreau să fiu, o înșiruire de visuri transformate în amintiri, ca-n locul lor să pot crea altele și să pot continua, luându-o de fiecare dată de la început, purtând cu mine urmele fiecărei etape încheiate.

         M-am născut din oameni care doreau ca lumea să continue și în mine s-a născut dorința de a cunoaște lumea. Mi-am zis că timpul nu stă pe loc, deci nici eu nu pot sta. Nu pot cunoaște nimic așteptând, nici măcar pe mine. Am înțeles că începi să cunoști pășind, văzând, respirând, gustând, ascultând. Am întâlnit oameni care nu spuneau nimic și oameni povești. Și mi-am dat seama că-n oamenii povești stă frumusețea lumii. Am vrut să le cunosc tradițiile, cultura, mâncarea și peisajele de care se bucură. Poate le voi spune și povestea mea. Așa mi-am creat unul dintre cele mai mari visuri: călătoria. Mi-am promis că îl voi împleti din mii de fire, civilizații, peisaje, din destinații speciale și oameni povești.      VacanteSpeciale.ro_Superblog2018-9         Printre primele lucruri învățate a fost că islamismul nu înseamnă terorism. În Turcia am simțit că aparțin acelui loc și-am înțeles că totul s-a datorat mai ales oamenilor care s-au străduit zeci de zile să îmi fie mai mult decât familie. Mai târziu sângele a pulsat în vene pe ritmuri de flamenco în Spania și mi-a plăcut atât de mult încât mi-am promis că o să revin. Apoi am înțeles cum de ,,la vita è bella” în Italia, când, lângă statuia lui Michelangelo, am simțit cum timpul se dilată pe acorduri de vioară iar Florența se întindea ocupând tot spațiul pe care ochii îl puteau cuprinde și o mare parte din suflet. Acolo am cunoscut unul din oamenii poveste. Ciudat e că nu mi-a vorbit de locul în care eram, ci de locul în care viața, religia și arta se împletesc mai bine decât oriunde în lume. Am ascultat un întreg ceas tot ceea ce îmi dezvăluia, parcă totuși fără să îmi spună îndeajuns, fascinată și intrigată în același timp că eu nu am auzit de magia locului pe care el îl cunoscuse. Printre atâtea vacanțe speciale, eu nu ajunsesem niciodată acolo. Nu a vrut să îmi spună numele, mi-a spus doar că e mai mult decât una dintre acele destinații speciale pentru vacanțe speciale, e o stare de spirit, magie, o stare exotică a minții. La plecare mi-a dezvăluit că îl descoperise într-un mod amuzant, într-un film.
Amankila-vacantespeciale.ro14        De atunci clipele s-au transformat în căutări, cu întrebări despre acel loc și despre mine. De ce mă fascinase atât de tare, de ce simțeam că e locul în care vreau să ajung cel mai mult. Sau poate doar mă intrigase faptul că nu-l descoperisem, faptul că un necunoscut îmi stârnise dorința de a cunoaște necunoscutul. L-am descoperit de curând, într-un mod amuzant, când chiar nu-l căutam. Încercam să evadez din starea creată de griul de afară și ritmul ploii înghețate și am descoperit filmul, apoi locul.

         Bali…m-am spus zâmbind. Tu ești locul care e mai mult decât o simplă destinație exotică. Tu ești starea de spirit și leagănul unei armonii perfecte între viață, religie și artă. Te-am descoperit și nu voi renunța până ce nu voi împleti un nou vis din oamenii, peisajele și obiceiurile tale, iar când va fi gata, te voi purta sper eu, ca una dintre cele mai frumoase amintiri. 

          Mereu am fost fascinată de posibilitatea de a cunoaște oamenii cu alte tradiții , credințe, obiceiuri, dar mai ales de culturile îndepărtate și de cele în care viața pare să țină deoparte umbrele, gândurile întunecate și stresul.

        Anantara-vacantespeciale.ro1.jpg În călătoriile mele, nu mi-a plăcut niciodată sa descopăr un loc necunoscut pașilor mei fără să cunosc câteva lucruri despre el. Măcar cât să îi spun ,,bine te-am găsit” într-o limbă necunoscută mie, dar dragă lui, când mă va aștepta gata să-mi ofere împlinirea. Vreau să știu mai bine ce am de văzut, de auzit, astfel încât când voi fi acolo, dacă timpul tot va trece, măcar să petrec fiecare clipă așa cum ar trebui. Ce e de simțit sunt convinsă că va veni de la sine. Când caut răspunsuri, încerc să le găsesc doar pe cele care-mi dezvăluie imagini, sunete, lucruri de făcut. Nu caut niciodată sentimentele printre cuvinte. Pe-acelea am să le las cu toată încrederea în baza sufletului meu. Așa am citit că Bali e un loc în care, oriunde ţi-ai îndrepta privirea, ceva se întipăreşte iremediabil pe retină și în suflet. La fel de bine există prejudecăți legate de magia culturii balineze, cum ea, de fapt e doar o imitație a unei stări de bine de dragul turiștilor, creată inteligent pentru ca numărul lor să crească. Astfel de lucruri le voi lăsa mereu să scape printre rânduri. Fiecare călătorie e o poveste, iar oamenii nu simt la fel, nu transmit la fel. Amankila-vacantespeciale.ro4.jpgVreau să mă bucur de natura luxuriantă, cultura fascinantă, tradițiile și autenticitatea locului în ritmul vibrațiilor propriului suflet. Caut până când știu modelul de împletitură al visului meu. Voi împleti dansurile tradiționale balineze la un templu hindus cu un masaj în timp ce o să admir îmbrățișarea cerului cu marea. Nu vreau să pierd terasele de orez ce par a fi rupte din poveștile scrise pentru a inspira optimism. Vreau să încerc ceva ce nu am mai încercat niciodată…yoga. Deși una dintre prejudecăţile cele mai comune în Occident privind YOGA este aceea că se potriveşte doar orientalilor sau doar indienilor, eu vreau să cunosc spiritualitatea balineză prin ea. Nu, nu mă văd cu un grup de oameni în transă care fac incantații sau cu un yogi levitând în lotus. Mă văd relaxată, găsind liniște, conectându-mă cu mine însămi și visurile mele.

Amankila-vacantespeciale.ro1.jpg   De cele mai multe ori, visurile au nevoie de un ajutor. Când m-am oprit din căutat inspirații balineze, am început să caut sprijin de visuri. Cineva care să îmi ofere ajutorul pentru găsirea unor destinații exotice pentru vacanțe speciale cu aceeași plăcere pe care o simt eu, cel care vrea să își îndeplinească un vis. Așa i-am descoperit pe cei de la CND Vacante Speciale. Ei sunt cei care ajută visurile să devină realitate. Îmi iau inima în dinți și cu sufletul care șoptește că e nerăbdător, aleg vacanța. Nici nu mai știu dacă plouă afară când în suflet e soare. Privesc fascinată la visurile pe care le port deja împlinite ca amintiri. Aștept fericită împlinirea lui. Vreau să descopăr, să simt, să respir, să ascult, să trăiesc.

            Voi ce mai așteptați?

Împletiți visul, îndrăzniți să-l împliniți și apoi purtați-l cu mândrie. Dacă aveți nevoie de liniște și relaxare pentru asta, știu eu un loc bun…se spune că este mai mult decât un loc, e o stare de spirit, o stare exotică a minții. Nu vă spun numele lui. Vă las să descoperiți singuri și vă dau un indiciu…CND Vacante Speciale, ei vă vor ajuta.

VacanteSpeciale.ro_Superblog2018-15

Articol scris pentru concursul SpringSuperBlog 2018.

*Fotografiile au fost preluate de pe site-ul CND Vacante Speciale, din destinațiile pe care ei le au la dispoziție. Nu arată frumos un vis împlinit acolo?…

 

2 gânduri despre „Drumul dintre vis și împlinire, cea mai frumoasă călătorie

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: