Alege cele mai bune materiale ca să îți poți construi visul așa cum îți dorești

               Azi sunt fericită. Îmi pun o linguriță de miere în ceaiul de tei, amestec încet și las gândurile să combine trecutul, prezentul și viitorul într-o stare de bine. Nici nu mai număr anii care au trecut de când încerc să-mi construiesc pas cu pas visul, dar chiar nu mai contează. Pentru că de azi încep să număr zilele care au mai rămas până ce îi voi putea da visului meu un nume…,,ACASĂ”. Zile și nopți în care am lucrat continuu cu același scop. Am schimbat adrese și mi-am purtat bagajele dintr-o casă în alta, lăsându-mi sufletul de fiecare dată pe același teren unde nimic nu era construit, dar un vis urma să se îndeplinească într-o bună zi. Nu m-am grăbit să îl transform și pe el în chiriaș. Știam că nu mai este mult și va putea construi căsuța mult visată dupa bunul plac. Economie după economie, cu ajutor din partea alor mei, o căruță de hârtii pentru un împrumut, am reușit să obțin măcar banii de care am nevoie.

         Aș țopăi de bucurie, aș tot striga în gura mare cât sunt de încântată, dar tocmai de-aia mi-am făcut un ceai de tei să mă liniștească și să nu uit ce m-a învățat tata când eram mică. Pe atunci mă chinuisem o săptămână întreagă să ridic o cazemată în curtea din fața casei. Surcele, rămurele, pungi de plastic și cazemata mea arăta mai degrabă a cuib de vrăbiuțe. Vântului i-a luat două secunde și un șuierat ca să transforme construcția mea în ceva ce părea o grămadă de gunoi. Câte lacrimi cu sughițuri am pătimit până când a venit tata cu scânduri de lemn, cuie, ciocan, o foaie de cort și mi-a spus:

       ,,Uite, nu mai plânge. Te învăț ceva ce vreau să ții minte toată viața. Când construiești, fie ea și o cazemată sau casa visurilor tale, ai grijă să folosești cele mai bune materiale. Altfel, toată munca ta poate dispărea într-o clipă.”

bloombety casa
Sursă foto: Bloombety.com

     Acestea au fost primele cuvinte care mi-au venit în minte când posibilitatea de a începe construcția unei case a apărut la orizont. Mi-am amintit și de prietena mea, Ramona, colega mea de bancă din generală. Acum e în Irlanda cu soțul ei. Au spus că vor rămâne acolo câțiva ani, până vor reuși să termine construcția casei. Și ei ca și mine, anul trecut, cam tot pe vremea asta, într-o zi însorită de aprilie ne-au invitat să sărbătorim un nou început. Aveau terenul, aveau banii și planul de casă era gata. Păcat că atunci când au început să caute materiale pentru structură și fundațieau făcut-o după ureche. Și nu urechea lor, urechea lui nea Ion care e meșter bun, Costică a zis și el că știe un magazin de materiale de construcții bune și ieftine, idee cu idee, s-au terminat banii și nici nu aveau tot ce le trebuia pentru a începe. Omul din greșeli învață, ale lui și ale celorlalți, așa că eu am de gând să nu irosesc niciun bănuț, dar nu vreau nici să cumpăr produse de slabă calitate de dragul de a rămâne cu bani. S-ar putea să nu mă învelesc cu ei când o să îmi bată vântul prin pereți.

        Ușor de zis, greu de făcut fiind departe de domeniul ăsta, nu am absolvit Facultatea de Construcții, ci pe cea de Litere. Nu știu cum merge treaba, cum aleg materialele, cum ajung materialele la mine, dar știu un lucru, să caut pe Google. Tastez frumos, ca pentru nepricepuții în ale construitului de case ca mine materiale de construcții ieftine. Am vrut să scriu ,,și bune” să îmi înțeleagă ideea domnul Google, dar l-am iertat de prea multe detalii. Hop că al doilea rezultat îmi sare în ochi. Am deschis încrezătoare, ceva îmi spunea că sunt pe drumul cel bun.

        CONCEPTUL-NOSTRU-2-800x315  Ori sunt eu prea încântată iar creierul dictează ochilor ce ar vrea el să vadă, ori m-a liniștit prea tare ceaiul de tei și visez. Am vrut să ,,frunzăresc” puțin secțiunea Magazin, dar nu-mi vine a crede. Văd că au de la 506 produse pentru materiale pentru structură și fundație, până la produse pentru acoperișuri și izolații, amenajări exterioare și amenajări interioare. Hai că asta e bună. Adică pot sta liniștită, la biroul meu mic, cu un ceai de tei puțin îndulcit și pot comanda toate materialele din același loc, fără să-mi obțin brevetul de alergător profesionist de la un magazin la altul, de la un depozit cu preț mai mare, la un depozit cu preț mai mic. Din ce am citit eu pe aici am înțeles că ei îmi vor livra marfa direct de la producător. Pe lângă asta, ce mi-a atras atenția e că îmi pot oferi consiliere gratuită. Un fel de rai al materialelor pentru împlinirea visului meu. Încerc să rămân cu picioarele pe pământ și mă gândesc să-l sun pe Andi, soțul verișoarei mele, care are o firmă de construcții în București de mai bine de 10 ani.

SCHITA-FINAL-1

         -Da, Lina? Ce e cu tine de mă suni la ora asta?

        -Ești singurul pe care îl cunosc care ar putea să știe ceva de raiul materialelor de construcții, cei de la Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro. E pe bune ce am citit pe site-ul lor? Am încercat să calculez cam cât m-ar costa lista mea de cumpărături, dar nu am găsit prețuri.

       Logo-VindemIeftin.jpg -Raiul materialelor de construcții, da chiar li se potrivește, zise râzând. Firma noastră a scutit toate cheltuielile legate de achiziții, prin externalizarea acestui serviciu, scutind astfel cheltuielile cu personalul și administrarea acestui departament, lăsându-i pe ei să negocieze în numele nostru prețurile. Ei se adresează însă și persoanelor fizice, în mare parte, un procent de 40%, chiar ți-i recomand. Prețurile nu le-ai găsi pentru că de cele mai multe ori, în funcție de cantitate, număr de produse cumpărate, beneficiezi de prețuri mult mai mici. Poți solicita prețul instant, dar raportul preț-calitate este întotdeauna excelent. Dacă nu mă crezi, poți vedea mult mai multe opinii chiar pe pagina lor. Au și un cadou de 100 de lei pentru cei care filmează comanda livrată.  După ce e totul gata, suntem printre primii invitați și ne pregătești faimoasa prăjitură cu brânză dulce și vanilie, ok?

      -Ok, i-am răspuns râzând, lăsând de data asta starea de încântare să mă cuprindă.

        …puțin mai târziu…

         Azi sunt fericită. Îmi pun o linguriță de miere în ceaiul de tei, amestec încet și las gândurile să combine trecutul, prezentul și viitorul într-o stare de bine, în timp ce admir fototapetul din sufragerie. Îmi place că până și faianța India, gresia porțelanată Newslate, parchetul de culoarea stejarului, spun povești în căsuța mea. Și ea zâmbește fericită de sub acoperișul din țiglă metalică cu piatră naturală. Bucătăria miroase a prăjitură cu brânză și vanilie. Mai au puțin și ajung. Nu am uitat ce mi-a spus tata și mă bucur că i-am descoperit pe cei de la Vindem-Ieftin.ro

       Așa mi-am construit frumos visul, folosind cele mai bune materiale pentru el. Tu ce mai aștepți?

       conceptVindemIeftin

Articol scris pentru concursul Spring Super Blog 2018. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: