Cele șapte minuni ale lumii și toate într-una singură

      ShowImageByIdFile   Astăzi, fără 1 martie, 8 martie, fără vreo zi specială, eu vreau să vă scriu despre cele șapte minuni ale lumii. Nu cele cunoscute de toată lumea…cele care ar trebui apreciate de toată lumea: bunătatea, blândețea, sacrificiul, răbdarea, iertarea, eleganța și frumusețea.

         Când spun bunătate, îmi vine în minte zâmbetul larg al unei bunici, cum deschide batista ascunsă în buzunarul șorțului și îi întinde câțiva bănuți păstrați doar pentru nepoțică, sufletul ei drag. Nu o să uit niciodată blândețea unei doamne învățătoare care tot repetă liniuță-cerculeț-bastonaș, de multe ori cu vocea răgușită, până când toți au reușit să învețe alfabetul. Dacă zic sacrificiu, mă gândesc la chipul obosit al unei mame, când îi schimbă șosetele cu oțet din oră în oră, cum aduce lângă pat ceaiul de mentă, cum stă nopți întregi trează când puiului ei nu îi e bine. Răbdarea îmi aduce aminte de poveștile în care o soră  de doar 11 ani își face temele cu surioara ei de câteva luni pe picioare, legănându-o încet încât să adoarmă. Iertarea e în îmbrățișarea pe care și-o dau cele mai bune prietene când una dintre ele a uitat de ziua celeilalte. Eleganța e în doamna de la etajul doi a cărei grație nu trece niciodată neobservată, cu o  ținută care te face să o admiri. De la ea poți învăța că ,,Nu contează atât de mullt rochia, ci felul în care o porți”. Frumusețea e în șuvițele de păr răvășite ale unei iubite, logodnice, soții, care cu fața somnoroasă îl așteaptă în bucătărie cu o cafea în care a presărat puțină dragoste, ca el să știe că e dimineață.

           Toate aceste minuni ale lumii au prins formă, devenind una singură. Așa a apărut femeia, cea mai frumoasă dintre minuni. Cu zâmbet blând și chip frumos, mai mereu răbdătoare, purtându-și pașii cu eleganță, ea e cea care sacrifică și iartă, iar bunătatea i-a adus darul cel mai de preț. Acela de a da viață, vieții.

28907219_1754812264582475_933719093_n

          Mamă, soră, bunică, fiică, prietenă, colegă, iubită, soție…ea e cea care face viața să continue. Ea e cea care ar trebui apreciată, respectată, iubită, în fiecare zi, nu doar de ziua ei. Ea e însăși viața…iar viața nu are nevoie de o zi anume pentru a fi sărbătorită.

          Tu când ai apreciat ultima oară fără niciun motiv pe cea care a dat viață vieții tale, pe cea care îți colorează viața, pe cea care o face să pară mai ușoară? Nu e lângă tine? Atunci ce mai aștepți, pune mâna pe telefon și sună. Spune-i că o apreciezi și că îi mulțumești că e în viața ta. Oferă-i fără vreun motiv o floare, un buchet, fă-o să înflorească! E departe? Ce contează?! Există multe metode în care ajungi lângă ea. Distanța e o scuză, nu e o cauză. Comandă flori și trimite…cunosc o florărie online care e aici să ne amintească de emoțiile care trebuie dăruite mai des. Ai văzut vreodată cum înflorește zâmbetul pe chipul unei femei care a primit flori cadou de la cineva drag fără vreun motiv anume?

          Cei de la Interflora Romania au transformat aprecierea și transmiterea emoțiilor într-o artă. Ei sunt cei care trimit flori la domiciliu oriunde în întreaga lume folosind propria rețea internațională. Sunt cei care te ajută să transformi distanța dintre voi într-un detaliu nesemnificativ. Sunt mesageri ai sentimentelor și cred că trebuie să fie una dintre cele mai plăcute ocupații.

28906809_1754812244582477_1301584247_n.jpg

          Am o mamă căreia îi datorez viața, o soră care m-a ajutat să devin cine sunt astăzi, prietene care au fost acolo când am avut nevoie, de multe ori fără să le cer. Am multe femei cărora trebuie să le mulțumesc pentru ceea ce mi-au arătat că sunt ele și pentru ceea ce am învățat de la ele despre cum ar trebui să fiu. Am înțeles că nu trebuie să fiu lângă ele pentru a le mulțumi. Am înțeles că au nevoie din când în când să se simtă apreciate chiar și fără motiv, chiar și când greșesc. Pentru că sunt femeie și simt asta. Am simțit cum e să nu te simți apreciată și a durut…am simțit cum e să ai aprecierea cuiva drag fără niciun motiv…și am înflorit.

       24176948_1704455252951510_2614951328919852860_n  Am văzut cum într-o zi normală, când ceva apasă, te supără, fără să ai idee ce și de ce, totul se schimbă cu o sonerie. Buimacă, m-am dus și am deschis. În fața mea stătea un băiat cu un buchet de flori. Nu înțelegeam ce se întâmplă, dar simțeam că inima îmi bate mai tare. Credeam că visez. Mi-a întins zâmbitor florile și mi-a urat o zi frumoasă. M-am sprijinit de perete citind bilețelul și am simțit că ochii mi s-au umplut de lacrimi. Probabil erau doar picături de rouă de la petalele florilor din suflet. El era departe, dar cu o dragoste simplă și ajutorul unor flori online, ajunse la mine, a schimbat o zi…nimic nu mai durea, nimic nu mai apăsa…și știam de ce.

      Dacă vrei și tu să vezi viața înflorind, trimite flori fără niciun motiv unei femei dragi. De fapt, motivul să fie ea…pentru că ea dă viață, ea e minunea care a reunit toate celelalte șapte minuni ale lumii.

28058694_1903622499667566_8993023187175288980_n

         Interflora s-a născut acum 110 ani, de la o idee a lui Max Hubner, un florar din Berlin, care a început sa livreze flori la domiciliu în satul lui si satele vecine. După sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, lumea avea nevoie să înflorească, așa că asociațiile florăriilor prezente în principalele țări ale lumii au înființat asociația globală Interflora. Din 2017, cei care transmit emoții și trăiri unice prin intermediul florilor sunt și în România. Ocaziile speciale trebuie create. Femeile din viața noastră trebuie sărbătorite și Interflora Romania sunt cei mai potriviți mesageri.

         Articol scris pentru Spring Super Blog 2018.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: