Iarnă, unde-mi ești?

IMG_20180207_163422_456.jpg

        Eu nu mă bucur când văd ghiocei înfloriți la începutul lunii februarie. Grădinile sunt pline de ei, unii deja ofiliți, copaci înmuguriți, oameni fericiți. Eu mă simt tristă…și chiar nu-i iarna anotimpul meu preferat. Aproape că mi-aș dori să fie tot timpul primăvară, dar e o dorință pe care nu o vreau nicicând împlinită.

        N-am avut nici măcar o săptămână, din zile adunate de nu știu unde, poate vreo două de la munte, în care să simt că e iarnă. Și mă simt tristă când aud ,,vremea se îmbunătațește, temperaturile vor ajunge pâna la 12-14°C”. Și ce e bun în asta? Ce e bun în pomi înmuguriți, în grâul pe care o zăpadă în martie l-ar distruge. Ce e bun pentru organism, pentru plante, pentru animale? Ce e bun că anul trecut în aprilie culturile au fost distruse de zăpadă și ger? Asta pentru că ,,ne bucurăm de vremea bună în ianuarie”.

          În copilărie, iernile mele erau magice. Cu multe ninsori, școlile nu se închideau…ci erau pline de râsete și oameni de zăpadă. Ghioceii vesteau primăvara, copacii înmugureau la timp și toamna era plină de fructe. Vremea era bună când nu era atât de frig și puteai să te dai cu sania…ne întristam când se topea zăpada. Vremea era bună când grâul dormea sub un strat gros și primăvara vedeai câmpiile verzi, culturile sănătoase.

          Eu sunt tristă când văd ghiocei înfloriți iarna, copaci înmuguriți…aș vrea să le spun că nu-i primăvară încă, nu-i vremea lor, că-n orice zi vremea poate reveni la NORMAL și nu vreau să pierd…nici florile de primăvară, nici fructe, nici grâu, nici vița de vie…

     Iarnă, unde-mi ești…să faci vremea bună…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: