JUMANJI…cât ai clipi

                 Aveam 12 ani când ne-am uitat cu toții la Jumanji. Tata s-a chinuit câteva luni să mă convingă că nu are de ce să-mi fie frică de jocul lui de șah, nu se transformă nimeni în piese, nu vom fi blocați în cutia de lemn. Râd când îmi amintesc ce plăcute și amuzante erau toate momentele petrecute în patru. M-am hotărât să le fac un cadou. De sărbători îi duc la cinema. Tatălui meu îi plac filmele de acțiune, soră-mea vrea să râdă, deci ar prefera o comedie, iar mama cu sloganul ei ,,viața bate filmul” sigur vrea unul de aventură. Eu îmi doresc să îi văd pe ei fericiți, deci dacă aș găsi toate genurile întrunite,  ar fi perfect.

24172298_1647185382011831_1140382298_n

          29 decembrie 2017,  cea mai potrivită zi pentru un cadou. E data când se lansează ,,Jumanji:Aventură în junglă” continuarea filmului nostru preferat. Înainte să văd cum pot să rezerv ca să fiu sigură că suntem acolo în ziua lansării, nu rezist tentatiei de a urmări trailer-ul. Promit să nu mă uit la tot, doar puțin, cât să nu îmi dau seama ce se întâmplă, dar să-mi sporesc nerăbdarea. Apăs enter și… miere, ce e pe tastatura asta de nu-mi mai pot dezlipi degetul?! Ăăă, maaamăăă…cred că amețeesc. Nu știu ce s-a întâmplat dar am clipit și când am deschis ochii, vedeam doar verde. Am și adormit, de mă visez deja în junglă? Mă ridic repede, aud vocea mamei ,,Lina, când termini cu laptopul, să vii să mă ajuți cu masa”. Încerc să îi răspund dar rămân mută când realizez că tot decorul seamănă cu afișul filmului. Să nu-mi spui că…tată, cum era treaba aia cu nimeni nu poate să intre într-un joc?! În joc nu, dar într-un film?!

        jungle-jpg.jpg  Încep să alerg în direcția unde mi se pare că se aude o cascadă. Trebuie să îmi folosească și mie la ceva săptămânile de pregătire militară de bază din facultate. Apa înseamnă viață, și poate găsesc pe cineva să întreb cum ies de aici. ( p.s: am vrut să vă arăt o fotografie cu mine, dar din păcate n-am avut telefon și am reușit să redau scena cu bunul meu prieten-paint…mă puteți recunoaște după acel păr roșcat minunat și stilul de alergat gazelo-leșinat).

Dwayne Johnson;Kevin Hart;Karen Gillan;Nick Jonas;Jack Black

         Am reușit să ajung lângă cascadă…un peisaj care mă lasă fără aer. Ba chiar mă lasă atât de tare că nu prea mai pot să respir. Inima începe să-mi bată mai tare când realizez că era cineva în spatele meu care îmi ținea mâna la gură…și eu care credeam că-i peisajul. Aplic metoda ,,dai și-o tai” pe care mi-a explicat-o tata când eram mică. Deci în junglă îți prind bine și cunoștințele de luptă, nu doar cele de supraviețuire. Mă opresc când aud:

      ,,-Lina, stai”.

       Mă gândeam ,,Hopa, individul care îmi aduce aminte de Păsărilățilungilă după 3 luni de zile la plajă știe cum mă cheamă. Ce voce feminină are”.

        ,,-Sunt eu, Ioa”

       Ioa, soră-mea, arată exact ca Dwayne Johnson. Doamne, e grozav, parcă nici nu mai vreau să plec din junglă.

        ,,-Ce cauți aici, Ioa? Poți face chestia aia din sâni, pliiiiz? Adică să te încordezi să dai din pectorali. ”

     ,,-Lina, termină cu glumele! Suntem în jungla Jumanji și trebuie să ieșim de aici. Am venit după tine la laptop și m-am trezit arătând ca Dwayne Johnson, în fața ta, care chiar semeni cu Karen Gillan. Am găsit armele astea, ajută-mă să învăț să trag. Tu în armată acolo, sigur ai învățat. Sunt niște câini-hienă uriași care nu par prietenoși. Va trebui să trecem pe lângă haita lor. Știu drumul de întoarcere pentru că am văzut și eu trailer-ul. Voiam să vă fac cadou o ieșire la cinema.”

     ,,-Unu…chiar nu puteai să te gândești  la altă surpriză?! Doi…cunoști vreun câine care să fie neprietenos în preajma mea?! Trei, dacă te învăț să tragi cu arma, nu spui nimănui când ajungem acasă, altfel  îți fixez pe cap un măr drept țintă.”

        În doi timpi și trei…miicinsutepaișpe mișcări a prins și ea ce trebuia să facă. Nu prea se obișnuise cu reculul. Am pornit încet prin vegetația înaltă spre stânca unde spunea că e ieșirea. După un copăcel cu frunze mari și dese am văzut haita de care mi-a vorbit. Am înghițit în sec și am mers încetișor mai departe. La un moment dat am auzit un mârâit și ochii acelor nuștiucumsălezic animale erau în direcția noastră.

       ,,-Oook. Cuțu, cuțu, cine e miic și drag șiii…pregătește-te să tragi că nu cred că înțeleg românaaa”

     images.jpg Am fixat arma în umăr. Am țintit undeva lângă. Chiar nu pot să trag într-un animal. Nici măcar dacă vrea să mă mănânce. Eu cea care când eram mică spuneam că sunt prințesa animalelor, să omor unul?!

     Aud două focuri de armă, deci a tras și soră-mea. Dulăii fug. Chiar i-am speriat. Mă întorc la Ioa care căzuse în fund din cauza reculului. Degeaba arăta ca Dwayne…tot cu forța ei rămăsese. În spate un anaconda uriaș sâsâia.

       ,,-Ioa, dă mâna și pregătește-te să alergi ca și cum l-ai lăsa pe Usain Bolt la vreo 10m în spate.”

        Deci e bine că știu tehnici de supraviețuire, tehnici de luptă, trag cu arma, am viteză.

      Am ridicat-o și alergam ca nebunele spre stânca unde era ieșirea. Auzim un sunet puternic.

         ,,-Ce-i asta?”

     ,,-Cred că se termină bateria laptopului. Mai avem vreo 2 minute la dispoziție să ieșim.”

     Am ajuns langă stâncă și a început un cutremur care mă zguduia din toate oscioarele. Nu o mai vedeam pe soră-mea.

      ,,-Lina! Lina!”

       Am deschis ochii și Ioana mă zgâlțâia de zor.

      ,,-Jumanji”

     ,,-Iar ai adormit pe canapea la laptop. Ce zici acolo?!”

     ,,-Je manji chelcașoz…franceza de baltă, adică aș mânca…e gata masa?”

     ,,-Pentru 29 nu vă faceți planuri. Mergem la film. Am unul care trebuie trăit la intensitate maximă.”

     Soră-mea se uita ca și cum i-am stricat surpriza.

afis_Jumanji_ro.jpg

     Veniți și voi?

Am nevoie de oameni dornici de aventură și pe care să mă bazez în călătoria din junglă.

Articol scris pentru SuperBlog 2017.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: