Cele mai cunoscute…5 minute

femei vs barbati

 15:40 

              Ne ciocnim unul de celălalt la ușă, încercând fiecare să fie primul care e gata, ca să îi poată atrage atenția celuilalt. E sâmbătă și soare, deci nu putem da vina nici pe lipsa de energie dintr-o zi de luni, nici pe vremea de afară, că am întârziat amândoi. Noroc că s-a obișnuit Andreea, prietena noastră de la cafenea, să sune înainte să ne întrebe dacă rămâne ora stabilită, altfel pierdeam rezervarea și de data asta. Se vede că am revenit la setările din fabrică. În timpul facultății (una cu specific militar), nu aveam în vocabular cuvântul <întârziat>. Nu de alta, dar fiecare minuțel peste ora la care trebuia să fii la adunare, însemna o tură în plus de alergat cu arma deasupra capului și masca de gaze pe față. De aceea dacă trebuia să fiu pregătită într-un minut, eram în maxim 50 de secunde pentru că nu se știa niciodată când foloseau și cele 10 de rezervă. Acum  povestea e alta. De fapt, deja e romanul celor 5 minute care se transformă în nicinumaiștiucâte. Până și Salvador Dali care a încercat să sublinieze dilatarea timpului cu ale sale ceasuri moi, cred că ar regreta că nu și-a exprimat ideea pictând un bărbat care așteaptă ca doamna lui să fie gata de plecare în 5 minute. Încerc să mă încalț prima, ca să îi arăt că el a întârziat mai mult, dar nu-mi găsesc pantofii. Când ridic privirea, bufnesc în râs, îi iau pantofii de damă din mână, îi dau un pupic pe obraz și îi mulțumesc că m-a scutit de efort. De la prea multă viteză, a încurcat cutiile.

 Pe la 11:30, aceeași zi

– Ieșim astăzi, pe la 3, la o cafea?

– Sigur, o sun eu pe Andreea pentru rezervare.

– Gata, a rămas pentru 15:30.

14:00

Încep să mă agit prin dormitor, pentru că azi chiar nu mai întârzii niciun minut. La 15:15, cel târziu 15:20 ( să nu uit de clasicele 5 minute) sunt gata de ieșit pe ușă.

   n-am cu ce sa ma imbrac   Simt că mi se ridică tot părul din cap când scot rând pe rând bluzele de damă din dulap și niciuna nu este potrivită pentru o cafea, într-o zi de toamnă însorită. Am nevoie să merg la cumpărături. Trebuie să îmi reînnoiesc garderoba. Eram ferm convinsă că am ceva pregătit, deja călcat, dar nu. De fiecare dată mă ia șifonierul ăsta prin surprindere. Cred că e ascuns pe aici vreun extraterestru care fură hainele și mi le ascunde doar ca să râdă de mine mai târziu. Al meu se joacă Fifa în sufragerie și nu-l aud cum se enervează și îmi spune că ,,doar ce am fost la cumpărături și eu nu port tot bluza pe care mi-am luat-o atunci”. De parcă pentru el contează, sau își amintește ce am purtat exact în același loc și acum două săptămâni. Pe ei niciodată nu îi deranjează să poarte același lucru la fiecare eveniment. Și pentru nunți au același costum, își schimbă cămașa și gata, sunt ca scoși din țiplă. Și-oricum, tot eu îi calc hainele cu care se hotărăște să se îmbrace…normal că e gata mai devreme.

24020041_1643821382348231_1712449318_n.jpg

       Inspir, expir, mă relaxez. Sunt zen. Mai bine îmi fac părul în timp ce mă gândesc ce să port. Azi folosesc ondulatorul, ca să nu mă întrebe iar de ce mi l-am luat dacă nu îl folosesc niciodată. Îmi ondulez o șuviță, două…gata, îmi iau blugii evați și bluza  verde. Mă îmbrac mai lejer, poate rămânem la o plimbare prin parc după. Dar nu merge părul ondulat cu ținuta mai sport. Mai bine îl îndreptam. Când naiba s-a făcut deja 14:45?! Nu am decât două șuvițe încrețite, le îndrept repede. Bine că bărbații își trec mâna de două ori prin păr și gata. Cum îi trezești din somn, așa pot ieși din casă. Eu, dacă îmi mai și spăl părul seara, a doua zi dacă mă scoți nearanjată din casă crede lumea că e Halloween și m-am deghizat în Mama Pădurii. Mă ambiționez și tot sunt gata înaintea lui.

15:15

          Deja a trecut jumătate de oră? Nu poate timpul ăsta să treacă la fel de repede lunea, la serviciu?! La ora asta trebuia să fim gata de plecare. Îmi mai sună și telefonul. Ah, Andreea, ce bine…îi spun că întârziem puțin. La maxim 16 suntem acolo. Intru în viteză să-mi schimb fața. Sunt gata în maxim 10 minute. Creion de sprâncene, tuș, rimel, blush, ruj, le aliniez cum mă aliniam eu în facultate… când nu întârziam. Dar el ce naiba face?!

           – Sunt gata în 5 minute, tu ce faci?

– Păi cât e ceasul? La cât ai zis că ieșim? Termin meciul ăsta într-un minut și mă pregătesc.

         23972708_1643821369014899_1508327477_n.jpgDa, sigur. Voi, bărbații, nu întârziați mai mult de 5 minute…în schimb uitați ora. Voi în minutul 4 de-abia terminați jocul pe PC. Așa nu! Noroc că nu trebuie să aveți grijă să călcați, că e deja totul pregătit. Dacă nu e, țineți neapărat să ne amintiți că ,,Mămica sigur le-ar fi călcat”. Imediat sunteți gata de ieșire, doar nu vă străduiți prea tare la aranjament. Și nici nu prea aveți voi ce să schimbați la fățucile voastre. Nici dacă ați vrea. Ha, gata sunt răutăcioasă. Termin cu bombăneala că nu e vina lui când nu-s eu gata. E vina mamei, că m-a făcut femeie. Și nu vreau să mă schimb total ca să nu le trădez pe suratele mele . Totuși, la câteva minuțele aș putea să lucrez. Dacă aș reuși să trag linia asta cu tușul…

15:41

       – Sunt gata înaintea ta! Voi, bărbații, comentați că așteptați prea mult după cele 5 minute ale noastre. Totuși, reușiți cumva ca tot voi să întârziați un pic mai mult. Nu-i nimic, facem o echipă minunată. Orice război e mai ușor în doi. Apropo de război, știai că în istorie, cel mai scurt război a durat doar 38 de minute, între Anglia și Zanzibar? Mă gândeam că nu au luat în considerare Războiul celor 5 minute. Ah, dar stai, noi, femeile, avem superputerea de a transforma 5 minute în ore…și oricum, războiul ăsta e de când lumea. De când a descoperit prima femeie că nu are bluze destule în dulap. Ori poate Eva frunze?

        Râd cu poftă. Ce dacă am întârziat amândoi. Simțul umorului salvează întotdeauna. Mai puțin în armată. Acolo v-am spus cum stă treaba.

             23244089_766593696880535_4172985452695475690_n

            Sigur ai făcut și tu parte dintr-una din cele două tabere ale Războiului celor 5 minute. Soluția să dispară? Dar de ce să dispară? Are farmecul lui. Poți doar să scurtezi și tu din minutele de întârziere. O soluție o au cei de la Answear.ro. Apelează la ei și din multitudinea de haine pentru toată familia, sigur te vor ajuta să găsești ceva care să vă mulțumească pe amândoi. Dacă și data viitoare șifonierul pare gol, ei sunt acolo de oricând, la orice oră. Important e ca timpul după ce, el sau ea te-a așteptat, să fie magic.

                           Și totul se va uita…până data viitoare…când cine va-ntârzia oare?

 

Articol scris pentru SuperBlog 2017.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: