Cu FARMEC în linia întâi

             M-am urcat în tren cam zgribulită. Am nasul atât de roșu, încât sper să nu mă confunde oamenii cu renul lui Moș Crăciun. Mă așez pe locul meu și fac inventarul bagajului. Trebuie să fiu pregătită, așa că verific mai ales starea aliaților. Anul ăsta i-am pregătit mamei o surpriză , așa cum ne pregătește ea când ne strângem acasă înainte de Crăciun să îi sărbătorim ziua de naștere cum se cuvine. De fapt, de-atâția ani ne ,,bucurăm” de supriza asta încât deja e obicei. Parcă o și văd, cum vine zâmbitoare, luminoasă, ca o zână bună a Crăciunului, rostind cuvintele care rămân ca un ecou…aproape că  tatălui meu i se scurge o lacrimă pe obraz, Loki bagă coada între picioare și fuge afară, parcă auzind deja strigătul de luptă al aspiratorului. Cu o voce suavă, un calm care anunță furtuna, ne aduce vestea începutului conflictului:

 ,,Dacă tot suntem cu toții acasă, e vremea curățeniei pentru sărbători”

Faci-curatenie-de-sarbatori--Ponturi-istete-ca-sa-nu-muncesti-prea-mult-
Sursa: Studentie.ro

       Asta este o declarație de război.  Mama a fost întotdeauna omul care fructifică șansele. Iar șansa ei de a a avea alți aliați în afară de tata, pentru a ieși victorioasă din marea curățenie, este în fiecare an de ziua ei.

       Sunt mândră că am reușit să mai aduc cu mine iarna asta și alte ajutoare. Nu oricine poate găsi pe cineva doritor să intre în lupta curățeniei de sărbători. Prietenii mei, Nufăr și Triumf, declarați recent cei mai buni experți în curățenie, au promis că  vor da casei farmecul de care are nevoie. Singurul lucru care mai lipsește este puțină viteză trenului să ajung mai repede acasă.

produse.jpg

     Am intrat pe ușă, înghețată ca un om de zăpadă și i-am oferit mamei cea mai caldă îmbrățișare. Dintre cele mai frumoase imagini, o să o iubesc mereu pe cea a familiei mele, în sufragerie, stând la povești, pe timp de pace. De data asta, am așteptat cu nerăbdare replica mamei.

                   ,,Dacă tot suntem cu toții acasă…”

     Nu am lăsat-o să termine ce avea de zis că am și scos aliații din bagaj. N-avem cum să încheiem un tratat de pace cu murdăria, dar oricum victoria e deja a noastră. Putem intra fără grijă în luptă cu FARMEC în linia întâi. Ce trebuie să avem? Răbdare, energie, voie bună, dar mai ales lucru în echipă. Legea de bază în lupta asta e: ,,Unde-s mulți puterea crește, curățenia sporește.”Le-am spus că noii aliați fac curățenia mai ușoară și la sfârșit nimic nu o sa ne mai doară.  Chipul tatălui meu se lumina de parcă era prima zi de primăvară după o iarnă grea. Nu de alta, dar fără ajutoare la curățenia cea mare, el ieșea cel mai accidentat din luptă. Trei zile se plângea de dureri musculare. Casa va fi transformată dintr-un câmp de război într-un colț de rai. I-am ordonat pe toți, cu mic, cu mare, aveam câte un produs pentru fiecare. Îmi mai lipseau doar gradele de colonel, ca să fiu oficial comandantul suprem al curățeniei de iarna asta. 5609-nufar-geamuri-floral-500-ml-2Praful să stea drepți în fața puternicei alianțe. Grăsimea din bucătărie să tremure când ne va vedea și să capituleze imediat…cu ea dădeam mereu unele dintre cele mai mari bătălii. Microbii din baie deja luaseră formația de șir indian și se inghesuiau spre ieșire. Soră-mea a primit Nufăr pentru geamuri, cu miros floral, ca să prindă puțină energie primăvăraticăAsta pentru că dacă aș fi șters eu, sigur ploua și în miezul iernii. Există o legătură meteo foarte strânsă între mine ștergând geamuri și ploaie. Și-n deșert dacă șterg geamuri, sigur plouă.

        Tata, fiind mai puternic, era eroul care lupta folosind armele avute la îndemână: aspiratorul și bătătorul de covoare. Tot el ne ținea moralul ridicat cu glumele bune. Mama era fericită…și pentru că avea psihicul cel mai pregătit pentru curățenie, a primit bucătăria. Victoria ei era adusă de Triumf Degresant Forte Universal. Să tot gătești cele mai gustoase preparate, când după ai un ajutor de curățat aproape.

      5590-nufar-mobila-350ml-2Eu am rămas în luptă cu inamicul meu din copilărie…lustruitul. Bătrâna vitrină pe care o aveam de curățat mereu, a fost recondiționată și tranformată într-o tânără bibliotecă. Îmi știe ofurile de când aveam un metru și-o beretă, nu aveam cum să nu o pregătesc eu pentru sărbători. I-am făcut cu ochiul partenerului meu, domnul Nufăr mobilă, ne-am pus pe treabă și cât am cântat câteva colinde și am spus vreo două poezii, mobila toată strălucea și mirosea a frezii, praful fusese învins, alungat departe pentru un timp îndelungat.

                     Sărbătorile vin, sărbătorile vin

.         Se auzea imnul victoriei noastre. Am învins și anul ăsta.Noroc că aliații au demonstrat că ei curăță repede și ne-am putut bucura de și mai mult timp împreună…tocmai bine cât să plănuim ce facem de sărbători. Am ciocnit un vin fiert, cu scorțișoară și portocale, în cinstea victoriei. Cozonacul cald, specialitatea casei era o altă surpriză a mamei, devenită obicei. După un asemenea război, trebuie să ne refacem. Casa era și ea zâmbitoare, avea un farmec aparte și pot să jur că îi șoptea mamei că merit să găsesc un cadou mai mare sub brad. După cum îmi zâmbea tata, cred că  si el auzise aceleași șoapte. Prietenii mei, Nufăr și Triumf, victorioși în marea curățenie, se odihneau liniștiti pe raftul din debara…până data viitoare.

 

Aproape toți iubim să facem curățenie la fel de mult pe cât iubim murdăria. Totuși victoria e dulce când casa strălucește. Rețeta succesului nu e secretă…răbdare, energie, mulți aliați…și FARMEC . Nu-i așa ca deja pare mai ușor?!

Articol scris pentru concursul SuperBlog2017.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: