Ziua întâi

   Nu mai văzusem de mult timp un science fiction care să mă captiveze atât de tare. De data asta tot numărasem fiecare zi până la data lansării filmului „Dincolo de orizont”. Nu știu când am pierdut numărătoarea și m-am trezit în sală, dar cert e că mi-a rămas în minte  povestea și felul în care Frank Grillo joacă rolul detectivului Mark Corley. Când am ieșit de la cinema, deja mă gândeam care e următorul film la care să venim.

Beyond-Skyline

       Mi-a atras atenția agitația din mall. Oamenii se îngrămădeau spre ecranele mari. Încercam să mă ridic pe vârfuri să văd  despre ce e vorba. Toți se uitau acolo, apoi se călcau în picioare îndreptându-se grăbiți spre ieșire. Exact când am reușit să mă apropii, îmi sună telefonul:

-Da, mamă… Mă mir că nu ai sunat din nou în timp ce eram în sală deși ți-am zis că te sun eu când plecăm spre casă…

Cu o voce pierdută, mă întreabă dacă am apucat să văd știrile.

– Nu am văzut nimic. Ce s-a întâmplat?! Mă sperii…Alexandra e în regulă?

–  Proiectul ,,Prima zi” a ajuns la final. Pe toate canalele titlul zilei este ,,Ziua întâi”. Vorbesc despre evacuarea populației, o invazie extraterestră, au spus ca femeile, copiii, bătrânii să meargă la cele mai apropiate adăposturi, așa cum am fost instruiți la exercițiile din ultima vreme. Au anunțat că armata a fost alertată, toți militarii vor merge la posturi.  Alexandra e foarte speriată. Ce facem? Media exagerează din nou?

     Eram sigură că  visez.  Nu era posibil. Pornind de la un simplu studiu, o arheoloagă și un astrofizician descoperiseră o amuletă ce părea să fie fragment de meteorit, într-o anumită zonă din Namibia, unde emana o lumină de un verde fosforescent. Acolo, descoperiseră un schelet care semăna cu unul uman, doar că mult mai mare. Zilele trecute  existau zvonuri potrivit cărora se descoperise și o navă  spațială de mici dimensiuni. Se presupunea că amuleta avea să demonstreze ceea ce au susținut de la început…că ziua întâi a aparținut unei civilizații extraterestre și primii oameni făceau parte din aceasta. Erau adevărate descoperirile? Telefonul de serviciu sună și-mi alungă gândurile, îi spun mamei că o sun imediat și răspund.

-Trebuie să vă prezentați la posturile de luptă în maxim 60 de minute. Asigurați-vă între timp că anunțați pe cât posibil că femeile, copiii și bătrânii trebuie să meargă la adăposturile la care au fost repartizați. Bărbații selecționați vor fi chemați la posturile rămase libere. Indicativul ,,Ziua întâi” a intrat în vigoare. Amuleta a pus în funcțiune acea mașinărie descoperită, ceea ce se pare că a atras ceva mult mai mare și mai rău asupra noastră. Toți militarii trebuie să se prezinte la posturile  de conflict.  Ceilalți sfătuiți să meargă în apropierea surselor de apă.

      Nu știam ce sunt acum…mamă…femeie…militar? Mi-am sunat mama și i-am spus să ia familia și să meargă la buncărul cel mai apropiat. Am alergat repede acasă, mi-am luat uniforma și am plecat spre locul de adunare al detașamentului meu. Cerul era de culoarea violet și se auzea un zgomot greu de suportat. Pe toate posturile de televiziune oamenii erau sfătuiți să urmeze sfaturile autorităților. O navă spațială imensă ce distrusese un orășel din apropiere se îndrepta spre noi. Armata descoperise că vizitatorii se bazau pe termoviziune. Locurile din apropierea lacurilor erau neatinse. De asta toate adăposturile erau izolate termic, noi ne primisem costumele termoizolante și urma să ripostăm de pe mare.  Parcă eram în alt film. Am ieșit cu navele din port, dotate cu armament pe care nu-l mai văzusem. Aveam oficiali din mai multe state cu noi. Nu mai exista noțiunea de amic, inamic , toate organizațiile mondiale erau aliate în fața extratereștrilor. Toate astea se schimbaseră pe parcursul unui film? Cineva să mă trezească…

      beyond-skyline Dintr -o dată, o navă cum era și cea din film a acoperit orizontul și totul era albastru. Lângă ea, o mulțime de nave diferite, mai mici . Ce mi s-a părut ciudat era că navele mici aveau în partea de jos niște globuri cu o lumină verde exact ca acea amuletă. Nava mamă distrugea părți întregi din oraș. Tremuram la gândul că ai mei sunt acolo. Totuși asta îmi dădea curaj să lupt. Navele extraterestre nu se apropiau de mare. Probabil nu ne vedeau din cauza apei. Comandantul suprem a ordonat să distrugem navele mai mici, apoi să tragem folosind rachetele laser pentru cea mare. După primul foc am obervat că navele mici nu trăgeau în noi. Trăgeau în nava mamă. De fapt ne ajutau.  Am alergat să raportez comandantului. Cei de la aviație anunțau că ființele din navele mici poartă la gât amulete ca aceea recent descoperită. S-a ordonat aducerea ei la bordul navei. Imediat ce a fost adusă, am observat apropierea unei nave mici de noi. Deci ei ne vedeau, dar nu ne atacaseră. Comandantul a ieșit pe punte, noi toți am înghețat. Din acel OZN a coborât o ființă ce semăna foarte mult cu noi, doar că de vreo două ori cât un bărbat bine făcut ca dimensiune, și pielea verzuie. Forma feței, părul lung, m-au făcut să cred că e femeie. A întins mâna, a luat amuleta și a pus-o în suportul pe care îl purta la gât. În acel moment, luminile albastre ale navei uriașe s-au stins și a fost distrusă aproape instantaneu de cele de mici dimensiuni. La explozie, suflul puternic m-a izbit de peretele cabinei de navigație și cred că mi-am pierdut cunoștința. M-au trezit razele soarelui care îmi mângâiau pleoapele. Îmi văd soțul.

-E ziua întâi? îl întreb.

-Ce?!

     Mă uit în jur, văd camera, realizez că e dimineață și totul a fost doar un vis.

-E întâi…mai sunt două zile…pe 3 noiembrie 2017 e lansarea. De-abia aștept să mergem la film. Am sentimentul că o să fie grozav.

Beyond-Skyline-mic

Mergeți și voi? Nu de alta, dar nu se știe niciodată când va prinde bine puțină experiență în lupta cu posibilii vecini de Univers.

Articolul a fost scris pentru SuperBlog2017 și prietenii mei, extratereștrii.

 

 

2 gânduri despre „Ziua întâi

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: