Sănătate, tinerețe și frumusețe, la 0.5L, vă rog

             M-am trezit mângâiată de razele soarelui. Mă bucur ca un copil în vacanța de vară, de fiecare zi de concediu. Profit că toți ceilalți din grup mai dorm în general până pe la nouă, așa ca o să am timp să inspir aerul curat de munte și să îmi fac exercițiile de dimineață până se trezesc ei. Mă ridic ușor din pat și încerc să nu fac zgomot. Îmi iau halatul peste pijamale, sticla de apă de pe noptieră și ies pe balcon. Oriunde aș fi, acasă, în vacanță, la serviciu, îmi încep ziua cu un pahar de apă. Trebuie să anunț și corpul meu că e dimineață, iar apa e cel mai sănătos ceas deșteptător. Fac asta de când mama îmi tot spunea când eram mică: ,,Când un om se naște, corpul lui este alcătuit în proporție de 75% de apă, când crești procentul mai scade. Tati are 65% apă, mami 55%, corpurile lor sunt diferite. De aceea ca să fim sănătoși, veseli și frumoși, trebuie să avem grijă să hidratăm tot timpul organismul.” Ca să rămân sănătoasă și să am energie să mă plimb toată ziua cu bicicleta, țineam tot timpul cont de sfatul mamei. Și acum mă conformez acelor lecții și încerc să mă hidratez corespunzător în fiecare zi. Indiferent de program, loc, activități, am întotdeauna lângă mine sticla de apă.

apa-de-izvor

Am crescut la țară și diminețile, mai ales când era cald și vacanță, începeau cu un drum la izvor, după micul dejun. Bunica folosea la orice apa de izvor și mereu îmi spunea că apa înseamnă viață.  Că ea dă viață firului de iarbă, fără ea nu am avea nici pâine, nici legume, nici chip luminos. Că o femeie trebuie să se hidrateze ca să rămână sănătoasă, tânără și frumoasă și cred că ea așa a reușit să arate minunat zeci de ani. Am plecat însă în căutarea dezvoltării mele și am ajuns să locuiesc într-un oraș mare, aglomerat, departe de izvoarele naturale și sfaturile părintești. Totuși, apa de izvor, a apărut sub altă formă în viața mea, și chiar îmi permite să port cu mine în geantă la serviciu, în rucsac la sală, ori în drumeție, sănătatea, frumusețea și tinerețea de care îmi vorbeau ai mei când eram mică, îmbuteliate la sticle de 0.5 L. Nu mai merg diminețile cu bunica la fântâna cu nuci (izvorul cel mai curat din zona unde locuiam), ci La fântâna e lângă mine în fiecare zi. Noroc că și concediul ăsta suntem cu mașina familiei, așa că mi-am permis să adaug bagajului și baxul de apă. De data asta, am vrut să o iau cu mine ca o răsplată. De fiecare dată când văd sticla pe birou, îmi amintește de copilărie și toate lecțiile mamei. Acum o să o duc și eu acolo unde s-a născut. E primul concediu în Serbia, datorat și partenerilor străini cu care lucrez. După ce îmi termin exercițiile, tot cu apa de izvor ca susținător, după mic dejun și dicuțiile de la cafea, astăzi vizităm munții Goč. Vom trece mai întâi prin micuța localitate Stanisinci, în care există un așa numit ,,Resort al copiilor”, unde totul este dedicat și redecorat de copiii și oamenii care trăiesc sau lucrează acolo. Așa o să-mi port eu sticluța de apă în rucsac, pe lângă râurile Rasina și Zagrža, până vom ajunge la Mitrovo Polje, o localitate foarte cunoscută pentru culturile ei de zmeură și mirosul de pin, din minunatele păduri care o înconjoară. O să-mi scot sticluța mea magică ,,La fântâna”, unde îmi păstrez elixirul succesului fiecărei zile și o să îi spun: ,,Uite, așa cum și tu mă porți de fiecare dată când îți simt gustul în locurile copilăriei mele, te-am adus și eu în regiunea unde te-ai născut”.

           Îmi opresc banda , termin sticla de apă și realizez că iar m-a deconectat de la orice grijă. Aud gălăgie și mă bucur la gândul zilei care tocmai a început. Nu contează cât de obosită mă voi întoarce diseară. Dorm la fel de bine după acel pahar de apă de la culcare. Acesta e la recomandarea medicului. Hidratarea înainte de somn, aduce vise frumoase și somn liniștit. Nu contează nici că mai am doar două zile de concediu și apoi la birou cea mai importantă ședință din această lună. Am și acolo același aliat.

apa-de-izvorCu forma ei, eleganța pe care o afișează subtil și gustul desăvârșit de prospețime, sunt convinsă că le va transmite partenerilor acea energie pozitivă de care au nevoie ca să semneze cu noi. Până atunci, azi e o zi frumoasă, în care mă bucur de viață, de tinerețe și sănătate.

 Știați că ,,Esențele tari se țin în sticluțe mici”? Eu vă spun că:

 

    Sănătatea, tinerețea și frumusețea se țin în sticluțe de 0.5l.

 

 

Articolul a fost scris pentru concursul SuperBlog 2017.

 

Reclame

Un gând despre „Sănătate, tinerețe și frumusețe, la 0.5L, vă rog

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: