Orice geantă perfectă e o trusă secretă

Screenshot_20171020-131115.jpg

În ea tot pui de toate/ Obiecte, gânduri,șoapte/ Al tău în ea se pierde/ Prea multe lucruri vede/ Mai mare…ori discretă/ E trusa ta secretă/ Secretul e că-ți vine/ S-o porți mereu cu tine/ Mai multe sigur vrei/ Ia, ghici, poșetă, ce-i…

       Ne plimbam ținându-ne de mână, cu raze de soare tomnatic, dar vesel în priviri. ,,La vita e bella” e în aerul frumosului Milano, pe care îl luăm ușor la pas, bucurându-ne de noi, de nou…și de toate.

PastedGraphic-5

     Merg fericită, asortată jocului de culori al naturii și mă mândresc cu geanta pe care mi-am cumpărat-o special pentru vacanță. Pare desprinsă din peisaj, oferă un aer elegant și totuși e atât de comodă.  Îmi hrănesc sufletul cu gândul de a-i adăuga cât mai multe amintiri și clipe frumoase. Îl privesc și mă bucur că suntem aici, împreună. Ceva din privirea lui mă îngrijorează.

– Te simți bine?

– Mă doare puțin capul. Cred că sunt obosit după zbor, e un început de răceala…sau nu știu. Poate găsim o farmacie prin zonă.

-Farmacie?! Dar farmacia minune e cu noi!

Îi flutur geanta, scot din ea un analgezic și sticluța de apă.

-Pastile de durere, calciu, magneziu, pastile de stomac în caz că nu îți prieste ceva și nu vrei să petreci timpul… (mă opresc și râd). Ai uitat salvatorii din buzunarul mic din interior?

PastedGraphic-6.jpg

        Puteam să jur că orice clădire e un monument, orice străduță are o poveste, că ,,dolce far niente” specific lor ne cuprinsese și pe noi.

– De ce te încrunți? Tot nu ți-a trecut?

– Ba da! Magia genții tale mi-a luat durerea cu o pastilă…chicotind… Doar mă gândeam căăă… am uitat ceva. Am încercat să bag mâna în buzunar, dar sacoul e nou și cele noi au mai mereu buzunarele cusute.

Râzi ca un copil drag care n-a băgat de seamă ce i s-a spus. Râd și eu și scot din geantă o forfecuță.

-Ce te-ai face fără mine?! Treci să te buzunăresc!

-Mai ai multe unelte salvatoare în trusa ta secretă?!

-Da! Am și șervețele uscate, altele umede, în caz de vrei să verifici dacă am ținut cont de ce mi-ai spus la începuturile noastre,  că tu crezi că unei lady nu trebuie să îi lipsească nicicând șervețelele. Am lacul de unghii, rujul, parfumul nostru preferat micuț, să-mi pot da un refresh din când în când. Am și un cablu de reîncărcare, în caz că ni se termină bateria telefoanelor. Un loc nou trebuie luat cu noi acasă în poze. Mai am câte ceva, dar hai până acolo!

    Mergem într-un colț al pieței unde era un concurs destinat turișilor și familei. Trebuia doar să demonstrezi că deși călătorești, îți porți familia cu tine. Scot repede portofelul, din portofel poza cu ai mei și soră-mea. Câștig un magnet, un semn de carte și un breloc, amintiri din Milano.

– Și astea există in gentuță…nișe facturi vechi găsești pe acolo?!

-Ha, tu și simțul umorului. Nu, cică nu e feng-shui. De-aia nu am nici bancnote de 5,50,500 si le prefer pe cele cu 1, nu de altceva…(râdem amândoi). Vezi că am mai citit că e recomandat, tot de fengșuiști, să schimbi geanta dacă îi cade vreun buton/nasture, iar a mea nu mai are niciunul și suntem în Milano.

– N-a avut niciodată butoane sau nasturi. La cât de încăpătoare și organizată e, nu-ți mai trebuie alta.

-Ai grijă. Cică unei femei să nu-i spui niciodată asta despre genți. Aduce negativism în viața ei…

    Mă opresc că vedem autobuzul și trebuie să alergăm după el. Câțiva copii se uită la mine și realizez că în geantă cheile mele și brelocul sună a clopteii din,,Jingle Bells” iar la câte am în ea, pot fi confundată cu Moș Crăciun.

 – Ai si cheile?

-Da! Și tu le ai. Dacă le pierzi…avem rezervă. Și rânjesc.

 -Altceva?

-Plasturi, pix, ceva dulce…ce am mereu cu mine…

-Ceva dulce?! Si rânjetul ăsta viclean?

-Tot din geantă. Are loc pentru o mulțime de zâmbete în ea și o grămadă uriașă de voie bună. Nu fi gelos, o să îți iau și ție un rucsac tot de acolo, când ne întoarcem. Acum hai să ne bucurăm de vacanța perfectă cu trusa mea secretă.

FB_IMG_1508494177679

Articolul a fost scris pentru cea de-a 10-a probă, provocarea celor de la Answear.ro pentru SuperBlog2017.

Screenshot_20171020-131150.jpg

   Answear este retailerul multibrand lansat în Polonia, aflat într-o continuă ascensiune pe toate pieţele în care este prezent (Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Ungaria). Începând cu noiembrie 2015, Answear a fost lansat oficial pe piața din România, continuând trend-ul ascendent, oferind clienților produse de calitate, care vin în întâmpinarea nevoilor acestora.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: