The limits of your language are the limits of your world.

logo_swiss_solutions-patrat

         O să  încep prin a vă spune un banc.

        ,,La școală, Ion este întrebat cum îi spune în engleză lui Vasile să vină aici. Așteaptă el, se gândește și spune <Vasile, come here>. Profa îl felicită și apoi îl întreabă cum i-ar zice să meargă acolo. Stă Ion ce stă, se gândește, se duce în cealaltă parte a clasei și spune <Vasile, come here>.”A fost inventiv Ion, dar nu e chiar de râs. Pentru că în contextul dezvoltării, ideea principală e ,,Nu fi ca Ion!!!”. Și-acum nu vă supărați pe nume. Putea fi oricare. Și ca să nu fac nici vreo discriminare, se putea să fie chiar Ioana, sau o Mărie care să-i semene, ori o Cătălina, ca să mă iau și de mine.

      Cunoașterea a diferite limbi străine este importantă dat fiind faptul că acestea sunt utilizate în toate domeniile, ele aduc oamenii aproape și leagă continente, leagă țări, leagă culturi și civilizații. Fără cunoașterea și folosirea lor nu ar exista alianțe politice, mișcări diplomatice sau relații internationale. Iar locul în care noi suntem cel mai aproape de nevoia de cunoaștere este chiar locul de muncă. Din nefericire, în peste 90% din facultăți cursurile de limbi străine oferă doar o pregătire generală, în timp ce piața solicită tot mai mulți oameni capabili să traducă materiale tehnice, economice, juridice, intervenind astfel nevoia de cursuri suplimentare pentru dezvoltarea calităților lingvistice.

Cursuri de limbi străine pentru firme

         În momentul actual și în economia actuală, cunoașterea a cel puțin o limbă străinaă este o condiție esențială impusă de angajatorii din toate domeniile, iar firmele nu fac excepție de la aceasta.  Globalizarea e un proces în plină desfășurare, multinaționalele se extind rapid, numărul lor de angajați crește exponențial,  iar oamenii din culturi și spații lingvistice diferite interacționează între ei în limbi de circulație internațională.  În aceste condiții, în momentul angajării, cunoașterea, mai ales, a limbii engleze la un nivel cel puțin mediu devine un criteriu de selecție, iar cunoașterea unei limbi străine adiționale constituie un mare avantaj în procesul de angajare.  În acest context, se evidențiază rolul cursurilor de limbi străine pentru firme în formarea specialiștilor.

22008217_1603630546349592_8773770555282062232_n

Cele mai căutate limbi străine sunt engleza, germana și franceza.  În ultimii ani, însă, cunoașterea limbii engleze a devenit un element atât  de comun, încât nu mai constituie un avantaj în eventualitatea unei angajări, ci o condiție de bază. De aceea, stăpânirea unei limbi străine precum germana sau franceza  devine un punct forte în aptitudinile unui candidat.  Investiția în cursurile de limbi străine înseamnă investiția în viitorul tău. Limbile străine înseamnă orizonturi deschise pentru dezvoltarea ta pe plan profesional, dar și personal. E ridicarea barierelor și înlăturarea limitelor tale. Pe lângă toate acestea, ele reprezintă pașaportul tău pentru legătura cu alți oameni, alte culturi, tradiții și locuri ce  așteaptă a fi descoperite.

        Cu o experiență de 13 ani în lumea traducerilor , cotată în anul 2016  în Topul celor mai importanți 20 furnizori de servicii de traduceri din Europa de Est, conform clasamentului realizat de Common Sense Advisory,  Agenția de traduceri Swiss Solutions lansează un proiect nou, o divizie dedicată cursurilor de limbi străine pentru firme. Din anul 2004,  și-au centrat activitatea pe oferirea de traduceri specializate în peste 80 de limbi, din diverse domenii, cum ar fi  medicină și farmacie, juridic, economic, inginerie, IT și marketing, devenind în prezent cea mai mare firmă de traduceri din România.

                          Ei oferă servicii  de profeșioniști, pentru profesioniști. Tu?

                          You set your own limits.

colaj-Facebook-Swiss

Articolul a fost scris pentru SuperBlog2017.

Reclame

Un gând despre „The limits of your language are the limits of your world.

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: