Lecții pe timp de noapte.

58d8630095f9cf164c65d998

      Îmi place tenisul la nebunie. Sinceră să fiu Roger Federer și Rafa Nadal, m- au făcut să mă îndrăgostesc de el de când eram puștoaică. Îmi place și de Simona, și atunci când câștigă, dar și când pierde. Mă gândesc că nici eu, nici mulți alții nu au dus numele României atât de departe. Și știu și ce înseamnă să joci tenis, chiar dacă doar din plăcere și nu profesionist, să conduci cu 5-2 și adversarul să revină…chiar dai cu racheta de pământ. Mai ales când ești perfecționist.

     Mă trezesc pe la 4 și puțin și nu mai reușeam să adorm. Mă răsucesc de pe o parte pe alta și îmi amintesc ,,Bai, a jucat Halepița pe la 1,2, oare ce o fi făcut?!” Cu un ochi închis de la lumina telefonului intru pe scoruri live. 6-4 5-2 pt Stosur. ,,Eh, băi macar a încercat…și ultimul meci a fost chiar bun. Unde mai pui că în zilele bune, Sam e o jucătoare extraordinară. Oare mai adorm dacă deschid tv-ul să văd ultimul game?…Hai să mă uit totuși, să văd cum se joacă.” Deschid și prind începutului game-ului de serviciu pentru 5-3(speram). Văd 5-3. ,,Orice ar fi nu mă ridic în fund să ma uit. Stau întinsă ca să nu înceapă burtica să îmi cânte în semn că gata, m-am trezit(prietenii știu de ce)”. Juca impecabil Simona așa că până să se facă 5-4 eram în fund cu palmele transpirate. Exact când servea pentru a egala 5-5 Sam Stosur își crează o minge de meci. ,,Băi, nu se poate!” Adevărul e că aș vrea și eu să fiu așa determinată să obțin ceva cum a fost românca. De la 5-2 și o minge de meci, #SimonaHalep reușește să câștige setul 2 cu 7-5, după un tenis minunat.Deja eram aproape cu televizorul în brațe. La pauză antrenorul australiencei îi spune că joacă perfect Halep așa că să încerce să atace cât mai mult, să nu aștepte greșeala. Bine zis, nimic de făcut. Simona o ținea la 2 m în spatele liniei și colturile terenului erau ale ei, picioarele alea mici alergau trrr trrr de colo colo. 2-0, 3-1, 6-2, Simona câștigă un meci pe care toată lumea, mai puțin ea, îl credea pierdut. Nu m-am bucurat numai de un tenis extraordinar ci și de o lecție. TheChampisback așa cum a spus un american despre ea. Păcat că noi, românașii, o ridicăm cât putem de sus când câștigă și apoi dăm tare cu ea de pământ.
P.S:Mi-ar plăcea ca măcar un sfert dintre ,,hateri” sau urâcioșii de orice naționalitate să aibă un vis la fel de mare pentru care să fi făcut atâtea sacrificii cât a făcut ea. Și apoi un sfert din sfertul ăsta să aibă măcar determinarea pe care am văzut-o eu la un om, într-o dimineață, pe la 4 și puțin, când totul părea pierdut.

Un gând despre „Lecții pe timp de noapte.

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: